Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Definitivní zákaz. Pivní kola se do Karlína nevrátí

Radnice Prahy 8 udělala definitivní tečku za pivními koly. Od čtvrtka platí pro beer biky do odvolání zákaz vjezdu. Hromadně šlapající turisty do pedálů za zpěvu a popíjení alkoholu už v Karlíně neuvidíte. O zákazu jsme informovali už dřív, v novém roce se však vedení Prahy 8 podařilo vyjednat zákaz vjezdu těchto vozítek natrvalo.

Hluk, brždění dopravy a opilí cestující

Pivní kola byla trnem v oku nejen řidičů, ale i ostatních obyvatel zejména centra Prahy. S tímto nešvarem se potýkala i radnice Prahy 8 hlavně přesunu této atrakce do Karlína.

„V březnu loňského roku začala platit zóna zákazu vjezdu do centra těchto pivních vozítek a tato pivní vozítka se přesunula ve velice krátké době do Karlína. Tam samozřejmě způsobovala problémy, jako je hluk, brždění dopravy a další věci, které souvisejí s tím, že lidé požívají alkoholické nápoje a na konečných stanovištích dělali nepokoje," uvedl radní Prahy 8 Tomáš Slabihoudek.

Návrat se konat nebude

Radnice Prahy 8 nainstalovala značky zakazující vjezd kol širších 1,2 metrů. Reagovala tak na velký počet stížností místních obyvatel. „My jsme měli veliký ohlas na to negativní a proto jsme požádali Silniční správní úřad, aby stanovil zákaz vjezdu i do Karlína. Ten začal platit v březnu 2020 a platil až do konce roku," řekl Tomáš Slabihoudek. „Silniční správní úřad vyhodnotil, jak to fungovalo, posoudil, že to fungovalo dobře a proto prodloužil tento zákaz na neurčito. Zákaz vjezdu tam bude navždy. Už se nám nemůže stát, že by se tato pivní vozítka vrátila zpět do Karlína," doplnil.

Radnice Prahy 8 je přesvědčena, že zákaz vjezdu beer biků na území Karlína je dostačující. V případě, že by pivní kola jezdila mimo tuto čtvrť, je radnice připravena zákaz rozšířit i na další lokality.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha.eu

Štítky beerbike, pivní kola, zákaz, Karlín, Praha, Silniční správní úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Definitivní zákaz. Pivní kola se do Karlína nevrátí  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.