Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výstavba zahájena. Skauti z Prahy 8 se dočkají nové klubovny

Novou, útulnou klubovnu budou moci už na jaře příštího roku využívat desítky skautů z Prahy 8. Staveniště v areálu mateřské školy Dolákova bylo v těchto dnech předáno realizační firmě. Klubovna je jednou z priorit vedení radnice. Na realizaci se jí podařilo získat potřebné financování v podobě dotace od Magistrátu hlavního města Prahy.

„Plníme slib, jak se ostatně u skautů děti učí. Oddíl Stopaři získá krásné a inspirativní zázemí, navíc se povedlo využít prostor po nefunkční sauně,“ vysvětlil radní Tomáš Hřebík. Kapacita chystané klubovny bude 40 dětí ve věku 6 až 12 let a dvou vedoucích. Místo nabídne kromě prostoru k tvůrčím aktivitám rovněž sociální zázemí nebo kuchyňku.

Koncepce byla od počátku konzultována s vedením skautů z Prahy 8. Patrová stavba podle projektu Atelieru Tecl je navržena s ohledem na využití objektu a okolní prostředí. V návrhu použili industriální motiv budovy s doplňujícími dřevěnými prvky jak v exteriéru, tak v interiéru.

V současnosti skauti využívají klubovnu v areálu PL Bohnice. Její kapacita je však nedostatečná. Výstavba nové budovy by mohla tento problém vyřešit. Podle místostarosty Prahy 8 Tomáše Tatranského budou totiž po dokončení klubovny ideální podmínky pro nábor dalších malých skautů: „Soustavně usilujeme o podporu volnočasových aktivit pro děti v naší městské části. A jsme moc rádi, kolik klubů, oddílů nebo kroužků u nás působí. Domnívám se, že jsme v tomto směru jedna z nejaktivnějších lokalit v Praze.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 8

Štítky skauting, klubovna, Praha 8, výstavba, Praha, Pražský magistrát, Psychiatrická léčebna Bohnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba zahájena. Skauti z Prahy 8 se dočkají nové klubovny  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.