Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V ZŠ T. G. Masaryka v Praze 7 přibylo šest nových tříd pro 150 žáků

Díky rozsáhlé rekonstrukci ZŠ T. G. Masaryka na Ortenově náměstí vzniklo v půdních prostorách šest nových tříd, a to celkem pro 150 dětí. Sedmá městská část již dlouhodobě modernizuje budovy a navyšuje kapacity svých škol a školek.

Dvě etapy rekonstrukce

Rekonstrukce ZŠ T. G. Masaryka probíhala ve dvou etapách od léta 2019. V rámci každé etapy jsme otevřeli tři nové třídy a také šatny a kabinety pro učitele. Do školy nyní může chodit o 150 žáků více, což je při stále se zvyšujícím tlaku na vzdělávací kapacity v naší městské části velmi dobrá zpráva,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha 7 sobě).

Rekonstrukce školy začala již v červenci 2019, v první etapě došlo k modernizaci levého křídla a střední části budovy. Stavba poté byla dokončena v září 2020. Škola v rámci této etapy získala tři nové učebny, kabinet a šatny. Poté byla provedena montáž rozvodů vody a kanalizace, instalace porvrchů a modernizace sociálního zařízení.

Počty přihlášených dětí se každý rok zvyšují

Loni v červenci pak byla zahájena druhá etapa, která byla dokončena letos v červnu. Vznikly další tři nové třídy, kabinet a šatny, a to v pravém křídle budovy. Prostor byl v průběhu prázdnin vybaven nábytkem a dalším zařízením, tak aby bylo vše nachystáno na zahájení výuky.

Každý rok se počty přihlášených dětí na tuto školu zvyšují, a proto se snažíme, aby prostory i zázemí tomuto zájmu odpovídaly. Letos se nám zde podařilo otevřít dokonce dvě přípravné třídy. Věříme, že se dětem v nových třídách bude líbit a že tu budou moci strávit s učiteli a kamarády příjemný a snad konečně také i plnohodnotný školní rok,“ řekla radní Prahy 7 pro školství a vzdělávání Hana Šišková (Praha 7 sobě).

Celkové náklady na rekonstrukci školy pak činily 84,2 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto Praha 7

Štítky Praha 7, školství, vzdělání, škola, třídy, Tomáš Garrigue Masaryk, Praha, rekonstrukce, šatna, Jan Čižinský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ZŠ T. G. Masaryka v Praze 7 přibylo šest nových tříd pro 150 žáků  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.