Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Praze 7 vzniklo nové testovací místo na koronavirus. Nabízí antigenní i PCR testy

V Praze 7 se otevřelo nové velkokapacitní odběrové místo, takzvané #safeside Praha Tržnice. Vzniklo ve spolupráci sedmé městské části, pražského magistrátu, Pražské tržnice, neziskové organizace Podané ruce a společnosti Anygence, která provozuje testovací místa v Praze, Brně a Ostravě. Na tomto místě mohou zájemci podstoupit antigenní i PCR testy. Nové odběrové místo na antigenní testy nabízí také Poliklinika Prahy 7.

Odběrové místo je otevřeno ve všední dny od 8 do 17 hodin, v sobotu od 9 do 13 hodin.

Antigenní testy jsou každých pět dnů zdarma

Odběrové místo v Pražské tržnici zajišťuje testování pro samoplátce, pro firmy i pro osoby se žádankou. Nabízí standardní PCR testy i rychlejší a levnější antigenní testy. Lidé zde dostanou také lékařské potvrzení o výsledku testu pro cesty do zahraničí.

Testování probíhá na základě on-line objednávkového systému scan.anygence.com. Zde si lidé zvolí konkrétní termín a čas. Výsledky PCR testů dostanou do 24 hodin po absolvování odběru, výsledky antigenních testů se dozví hned. Antigenní testování je v současné době v rámci celostátní kampaně každých pět dnů zdarma.

Testovací centrum se nachází v areálu Pražské tržnice

Testovací centrum #safeside se nachází v Hale č. 13 v areálu Pražské tržnice (Bubenské nábřeží 306). Zaparkovat je možné přímo v areálu vjezdem z ulice Jateční.

Ceny testování pro samoplátce: PCR test 1490 korun plus DPH, antigenní test 450 korun plus DPH (v rámci celostátního testování každých pět dní zdarma), lékařské potvrzení o bezinfekčnosti k testu PCR 200 korun plus DPH.

Včasné testování, které nás chrání před nekontrolovaným šířením nemoci, je vedle očkování další cestou, jak se co nejdříve vrátit k normálnímu životu. Zareagovali jsme na velkou poptávku po rozšíření nabídky vytížených testovacích míst a domluvili jsme zřízení velkokapacitních odběrů v Pražské tržnici i antigenní testování na naší poliklinice,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.  

Zřízením nového odběrového místa na koronavirus chceme obyvatelům přilehlých městských částí v okolí Pražské tržnice nabídnout další možnost, kde se nechat otestovat. Jsme rádi, že jsme pro tyto účely mohli nabídnout volné prostory v městském areálu,“ říká Pavel Vyhnánek, náměstek primátora pro oblast financí a rozpočtu, který má areál Pražské tržnice ve své gesci.

V případě jakéhokoliv dotazu k odběrovému místu se můžete obrátit na linku (+420) 602 143 132, která je v provozu ve všední dny 8 až 17 hodin, v sobotu 9 až 13 hodin, nebo na email: trznice@anygence.com.

Nově nabízí antigenní testování také Poliklinika Prahy 7 (Františka Křížka 22). Návštěvníci polikliniky mohou této možnosti využít po předchozím objednání v ordinačních hodinách u praktického lékaře nebo na ORL.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha7.cz

Štítky koronavirus, testy, Praha 7, covid-19, Praha, PCR Test, Pražská tržnice, rychlý antigenní test, Pražský magistrát, Brno, Ostrava, Jan Čižinský, Pavel Vyhnánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 7 vzniklo nové testovací místo na koronavirus. Nabízí antigenní i PCR testy  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.