Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Domácí očkování nabízí seniorům a hendikepovaným Praha 6

Praha 6 nově pomáhá s očkováním doma seniorům a hendikepovaným. Pokud budou mít tito lidé o službu zájem, mohou se přihlásit telefonicky koordinátorce Šestky na telefonním čísle 778 116 642.

Služba je zdarma

Snažíme se co nejvíce pomáhat lidem, kteří patří k těm nejzranitelnějším a zároveň mají kvůli svému komplikovanému zdravotnímu stavu ztížený přístup k očkování. Pokud se tedy někdo obtížně pohybuje či je jinak vážně hendikepován, jsme připraveni zprostředkovat mu očkování přímo u něj doma – v podmínkách, které dobře zná a v nichž se cítí dobře,“ říká Marián Hošek, radní Prahy 6 pro sociální politiku a zdravotnictví. 

Šestka službu poskytuje zdarma, a to ve spolupráci s praktickou lékařkou Ludmilou Bezdíčkovou. Ta dlouhodobě v městské částí působí. Pokud budou mít lidé o tento druh očkování zájem, mohu se přihlásit koordinátorce Prahy 6 na telefonním čísle 778 116 642. Rovněž si zde mohou domluvit konkrétní termín očkování. K dispozici bude jednorázová vakcína Johnson & Johnson, tudíž nebude nutné očkování opakovat.

Praha 6 pomáhá i s dopravou do očkovacích míst

Očkování doma je plně hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Člověk, který bude takto naočkován, bude zapsán (podobně jako jinde) do celostátního registru. Prostřednictvím e-mailu pak tato osoba obdrží cerifikát o očkování, na základě domluvy jej může dostat i vytištěný.

Městská část také pokračuje v pomoci s dopravou do očkovacích míst, která jsou zřizována státem. Seniory, kteří se špatně pohybují nebo nemají nikoho, kdo by jim poskytnul podporu, odvážejí na očkování dobrovolníci. Podobně i v tomto případě lze o pomoc požádat prostřednictvím koordinátorky. Šestka tímto způsobem za dva měsíci pomohla již dvaceti seniorům.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6

Štítky očkování, koronavirus, Praha 6, senioři, hendikepovaní, Praha, Marián Hošek, Johnson & Johnson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí očkování nabízí seniorům a hendikepovaným Praha 6  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.