Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Útočil kvůli telefonu a pár tisícovkám. Lupiče dopadli ještě týž den

Pražští policisté dopadli lupiče, který začátkem července okradl muž v chatové osadě v Praze 5. Pěstí mu způsobil zlomeniny a obral ho peníze i mobilní telefon. Ještě před půlnocí už byl ale v poutech.

Muž bez pozvání vstoupil do jednoho z objektů v chatové osadě v Praze 5 1. července. Překvapenému nájemci chatky řekl, že chce půjčit mobil a dvě stě korun, ten ho ale odmítl.

„Jen tak to však nevzdal, s křikem povalil poškozeného na postel a s nožem v ruce požadoval vydání peněz. Vše doprovodil vyhrůžkou zabití, pokud peníze nedostane. Napadenému z obavy o svůj život nezbylo nic jiného než útočníkovi vydat obálku s několika tisíci korunami,“ uvedl v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Richard Hrdina.

Na odchodu dal útočník muži ještě pěstí do obličeje a zlomil mu spodinu očnice a další kosti. Policisté lupiče vypátrali v jednom z domů na Barrandově a před půlnocí ho zadrželi.

„O den později byl obviněn pro trestný čin loupež. V případě odsuzující rozsudku může strávit ve vězení až deset let. Případ je stále prověřován a není vyloučeno, že se právní kvalifikace skutku rozroste o další trestný čin,“ dodal Hrdina.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, loupež, útok, chatová osada, nemocnice, peníze, Praha, Barrandov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Útočil kvůli telefonu a pár tisícovkám. Lupiče dopadli ještě týž den  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.