Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chaplinovo náměstí na Barrandově se dočká rekonstrukce. Bude stát přes třicet milionů korun

Praha 5 plánuje po prázdninách začít s dlouho připravovanou rekonstrukcí Chaplinova náměstí na Barrandově. Revitalizace by měla stát asi 32,5 milionu korun bez DPH. Práce by měly být hotovy v květnu 2022. Uvedl to mluvčí Pětky Stanislav Brunclík. Radní městské části nedávno schválili vypsání tendru na firmu, která revitalizaci provede.

Očisty se dočká i socha Charlieho Chaplina

Praha 5 nechá na náměstí například vyměnit veřejné osvětlení nebo umístit pítka a závlahový systém, který bude využívat dešťovou vodu. Součástí projektu bude podle studie, kterou si radnice nechala zpracovat, umístění nového mobiliáře a herních prvků, dále úprava zeleně, údržba a očištění soch, které se na náměstí nacházejí. Půjde pak zejména o plastiky Charlieho Chaplina, po kterém prostranství nese jméno.

Na Barrandově bylo panelové sídliště postaveno v 80. letech 20. století. Podle odhadů tam nyní žije dvacet až třicet tisíc lidí. Na západě zástavba navázala na původní filmové ateliéry a vilovou čtvrť. V roce 2003 propojila sídliště s centrem města tramvajová trať, kterou dopravní podnik nyní prodlužuje až do Holyně. Poté povede až do Slivence. Na západ od sídliště má v budoucnu vzniknout také nová zástavba společnosti Finep, ktrá má být obklopená parkem.

Nová tramvajová smyčka vznikne u stanice metra Depo Hostivař

U stanice metra A Depo Hostivař vznikne tramvajová smyčka. Pražský dopravní podnik (DPP) nyní hledá stavební firmu, která ji vybuduje. Předběžné náklady jsou odhadovány na 230,9 milionu korun. Stavět by se mělo začít ještě letos. V současné době...

Ohodnoť článek

Foto Praha 5

Štítky ČR, správa, stavby, Praha, Charlie Chaplin, Barrandov, Stanislav Brunclík, Finep Holding, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chaplinovo náměstí na Barrandově se dočká rekonstrukce. Bude stát přes třicet milionů korun  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.