Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nový park i vzhled obchodních pasáží? Studii na obnovu okolí Pankráce představila Praha 4

Praha 4 si nechala zpracovat studii, která doporučila prioritní projekty k realizaci právě ve čtvrté městské části. Cílem je na základě jasných kritérií dlouhodobě realizovat a rozvíjet veřejná prostranství v závislosti na finančních možnostech městské části. Studii předcházely dva on-line průzkumy na podzim loňského roku, které se zaměřily na téma kvality, bezpečnosti a fungování veřejného prostoru v oblasti Pankráce I a II, Centrálního parku a takzvaného pentagonu.

Koncepcí správy a rozvoje Centrálního parku se nikdo nezabýval více než deset let

Podle Prahy 4 se více než deset let například nikdo nezabýval koncepcí správy a rozvoje nejvýznamnějšího veřejného prostranství v řešeném území, a to Centrálního parku.

Podle radního pro územní rozvoj a výstavbu Patrika Opy (ODS) tak Praha 4 osloví zkušené architekty a krajináře, aby navrhli, jak park dále rozvíjet v kontextu nové výstavby i okolí.

Předpokládáme, že tým, který představí nejzajímavější a nejkomplexnější vizi, vyzveme ke zpracování strategicky zaměřené studie správy a rozvoje parku,“ uvedl Opa.

Pěší zóna, která vede kolem frekventované komunikace, není atraktivní

Ve správě Prahy 4  je také rozlehlý pás zeleně mezi ulicemi Hvězdova a Plamínkové nacházející se na okraji sídliště Pankrác II. Kamenem úrazu je podle radního pro životní prostředí a Místní agendu 21 Tomáše Hrdinky (ANO 2011) pěší zóna, které vede podél frekventované komunikace a lavičky s výhledem na zadní trakt obchodního centra tak nejsou atraktivní.

Požádali jsme proto odborníky a studenty z Katedry zahradní a krajinné architektury České zemědělské univerzity, aby během zimního semestru 2021/22 navrhli možnosti, jak plochu zeleně citlivě oddělit od ulice a lépe využít k odpočinku lidí, kteří v blízkosti bydlí a pracují,” doplnil Hrdinka.

V nepříliš dobrém stavu se nachází také veřejný prostor v ulici Pujmanové a mezi ulicemi Na Pankráci a Kotorská. V nejbližších měsících architekti podrobně zhodnotí stav obou komerčních pasáží a navrhnou potřebné kroky k postupné revitalizaci.

Ohodnoť článek

Foto Praha 4

Štítky Praha 4, Pankrác, stavba, park, pasáž, projekt, Praha, veřejné prostranství, ODS, ANO 2011, Česká zemědělská univerzita v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový park i vzhled obchodních pasáží? Studii na obnovu okolí Pankráce představila Praha 4  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.