Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Klidně si odskočte v baru nebo restauraci. Praha 3 spustila síť veřejných toalet Nouzovka

Radnice Prahy 3 spustila síť veřejných toalet Nouzovka. V ní jsou zahrnuté jak klasické veřejné toalety, tak ty v restauracích či dalších podnicích nebo na dětských hřištích. Všechny jsou označené žlutou nálepkou s červeným panáčkem a panenkou a nápisem Klidně si odskočte. Dnes to sdělila mluvčí radnice Zuzana Křížková. Lidé si mohou v Praze dojít na veřejné toalety například ve vestibulech metra.

„Chceme dát lidem možnost si ve městě důstojně odskočit, protože to považujeme za základní lidské právo," uvedl místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení).

Projekt je zaměřený zejména na rodiče s dětmi, seniory, těhotné ženy nebo na lidi s nějakým onemocněním. Do projektu se zapojilo dosud 12 soukromých zařízení a 16 objektů patřících městské části. Mezi těmi soukromými jsou například Osika restaurant nebo Kavárna pod korunami stromů. Z veřejných to pak jsou třeba infocentrum městské části.

Seznam podniků v síti Nouzovka: PONEC - divadlo pro tanec, My Coffee Story, Vinotéka Eva, Prostor 39, Kulturní centrum Vozovna, Atrium na Žižkově, Žižkov BeerGarden, Osika Restaurant, Fermé, Kino Aero, Restaurace Na Třebešíně, RepubliCafé, Hospůdka Parukářka, radniční budovy na Havlíčkově nám. a v Seifertově ulici, Infocentrum MČ Praha 3, Dětské hřiště - Parukářka, Židovské pece, Na Balkáně, Pod Kapličkou, Habrová, park Rajská zahrada, Pod Kapličkou, Víceúčelové hřiště Habrová, Dětské dopravní hřiště Jilmová, Kavárna pod korunami stromu na Kostnickém náměstí, Cyklostezka – Vítkov, Vrch Vítkov, Grilovací místo Parukářka

„Zapojení se do projektu pro mě byla z lidského hlediska samozřejmost. Pokud hosté poté zůstanou třeba na kávu nebo něco malého, bude to jen příjemný benefit,“ vysvětluje majitel Osika Restaurant Michal Koksa.

Do výše popsané sítě se může zapojit jakýkoliv zájemce a podnik. Stačí kontaktovat úřadu prostřednictvím e-mailu nebo se domluvit na telefonním čísle 222 116 264. Zařazené podniky pak jsou již zakresleny do mapy.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 3

Štítky toalety, zdraví, služby, Nouzovka, Praha 3, Praha, toaleta, projekt, Ondřej Rut, Divadlo Ponec, Žižkov, Vítkov, Kino Aero, restaurace, Balkán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klidně si odskočte v baru nebo restauraci. Praha 3 spustila síť veřejných toalet Nouzovka  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.