Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze vznikne nový park. Jméno mu vyberou obyvatelé

V Praze vznikne nový park a název mu vyberou sami obyvatelé. Pražský magistrát svěřil městské části Praha 3 část pozemku přiléhajícího k Vrchu sv. Kříže — Parukářce. Právě v tomto místě má nový park vzniknout. Název mohou obyvatelé navrhovat do 26. srpna.

Na pozemku, který se nachází mezi ulicemi Sauerova a Pitterova, je zatím jen nevyužitá travnatá plocha. Brzy by se však měl proměnit v park s rekreační, relaxační a estetickou funkcí. Úpravy zároveň počítají s rozšířením biotopu kriticky ohrožených obojživelníků a plazů. „Každý kousek přírody a zeleně ve vnitřní Praze je velmi cenný. Praze 3 se získáním pozemku podařilo tyto plochy ještě rozšířit,“ říká předseda komise pro strategické plánování a participaci Michal Vronský (TOP 09).

Název, který zájemci navrhnou, musí být v rámci Prahy unikátní a měl by zohledňovat povahu místa, například blízkost rodiště nebo bydliště významné osobnosti, což se netýká žijících osob. „Pojmenování by nemělo podléhat dobovým trendům a nemělo by odkazovat ke spolkům či institucím působícím po roce 1945,“ uvedla mluvčí Prahy 3 Zuzana Křížková a dodala, že součástí návrhu musí být také jeho zdůvodnění.

Název se bude vybírat ve dvou etapách. „V první fázi můžete do 26. srpna podat svůj návrh buď elektronicky přes web nebo v informačním centru, v radničních vrátnicích na Havlíčkově náměstí 9 a v Lipanské 9, kde bude k vyzvednutí i papírový formulář,“ vysvětlila mluvčí.

Obyvatelé budou v říjnu hlasovat pomocí aplikace Mobilní rozhlas„Definitivní slovo bude mít magistrátní místopisná komise a rada hlavního města, kterým obyvateli navržený a vybraný název parku předložíme jako návrh Prahy 3,“ říká radní pro kulturu a strategické plánování Pavel Křeček (STAN). Schválení vítězného návrhu proběhne pravděpodobně příští rok.

Ohodnoť článek

Foto Praha 3

Štítky park, název, jméno, návrhy, Praha 3, Praha, pozemek, Pražský magistrát, TOP 09, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Molík

No, jak je zvykem všech divnejch Pražanů, mohl by se park jmenovat Václava Havla. Ať se tomu dá koruna...

Sobota, 31. července 2021, 02:44Odpovědět

V Praze vznikne nový park. Jméno mu vyberou obyvatelé  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.