Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V parcích v Praze 3 vznikla pítka pro ptáky. Lidé si jej mohou vyrobit i doma

, aktualizováno 7. července 2021, 10:55

Kvůli vysokým teplotám nechala radnice Prahy 3 instalovat pítka v parku Parukářka a Židovské pece. Ptákům tak pomůžou překonat tropické počasí. Trojka pítka rovněž zakreslila do mapy, kde ta nově vznikající budou postupně doplňovat nejen pracovníci zahradnických firem, ale také sami obyvatelé Trojky.

Dříve byla pítka i na zemi

Podle Venduly Kellerové z Oddělení správy zeleně a investic již další pítka instalována v parcích v Praze 3 nebudou. „Jsou to stabilní pítka, která na stejných místech byla i vloni. Dříve jich bylo více, ale osvědčilo se právě těchto osm,“ uvedla Kellerová pro Pražskou Drbnu.

Kellerová dodala, že se voda do pítek doplňuje od července do září a je určena pro drobné živočichy. „Dříve byla podobná pítka i na zemi, například pro ježky, ale tam docházelo ke krádežím či k rozkopání. Takže jsme se rozhodli, že zachováme pouze ta pro ptáky,“ doplnila Kellerová.

Domácí výroba pítka

Kromě osmi pítek na veřejně přístupných místech ptákům pomůžou také improvizovaná pítka, která lidé umístí na parapety nebo balkony. Právě v teplých měsících se totiž ptáci bez zdroje vody neobejdou.

Praha 3 radí, jak si pítko vytvořit doma. Lze jej vyrobit z jakékoliv vysloužilé misky neutrální barvy, kterou lidé zabudují do hnízdečka z proutí. Miska by však neměla být příliš hluboká, aby se v ní ptáci neutopili. Lidé mohou misku také připevnit na dřevěný špalek, jelikož vyvýšená pozice poskytuje přehled malým opeřencům o dění kolem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky Praha 3, park, Parukářka, Židovské pece, ptáci, léto, Praha, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V parcích v Praze 3 vznikla pítka pro ptáky. Lidé si jej mohou vyrobit i doma  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.