Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Praze měl proběhnout protest za Roma, který zemřel po zákroku policie. Nikdo nepřišel

V Praze měl v těchto minutách probíhat protest proti policejní brutalitě. Důvodem svolání protestu byl případ ze soboty, kdy v Teplicích zemřel Rom poté, co mu během zákroku klečel na krku policista. Soudní pitva prokázala, že smrt nenastala v souvislosti s provedeným zákrokem. Muž byl pod vlivem drog a příčinou smrti byly podle policie chorobné změny věnčitých tepen srdce. Demonstrace na žižkovském Prokopově náměstí se měly účastnit davy, nikdo však nepřišel.

Rom zemřel po zakleknutí policistou. V Praze se bude demonstrovat proti policejní brutalitě

V Praze proběhne demonstrace proti policejní brutalitě. Tu svolala skupina Autonomní akce na základě incidentu z 19. června, kdy policisté v Teplicích zasahovali proti muži, který byl pod vlivem drog. Jeden z policistů, kteří proti muži...

K protestu proti policejnímu násilí vyzval ředitel organizace Khamoro Emil Voráč. Někteří smrt muže v Teplicích přirovnávají ke smrti černocha George Floyda.

Demonstraci na pražské Prokopovo náměstí svolala skupina Autonomní akce. „Policie nyní smrt Stanislava zdůvodňuje údajným vlivem drog a nutností zasáhnout proti agresivnímu chování. Není však třeba znát detaily všech souvislostí aby bylo jasné, že nebylo nutné mu několik minut klečet na krku. Zjevně šlo o zbytečnou brutalitu,“ píší na svém webu iniciátoři protestu.

Na malé náměstí do srdce pražského Žižkova k soše Jaroslava Haška, kde se měl protest konat, však téměř nikdo nepřišel. Na místě se mezi šestou a půl sedmou nacházelo kromě kolemjdoucích a dvou žen s transparentem „We have a racism problem“ zhruba třicet příslušníků médií, k protestu na místě však nedošlo.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky protest, demonstrace, policejní brutalita, Praha, policie, smrt, Teplice, Khamoro, George Floyd, Jaroslav Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Grombíř

Pane Tišnovský, nechtějte rozčílit Anetku!!!

Pátek, 25. června 2021, 16:13Odpovědět

Jiří Tišnovský

Možná by pro objektivitu bylo dobré dát to video, co vytvářel ten parchant před tím. Ano, s Floydem by si ruku podat mohli. Stejný ksindl. A není to o barvě pleti. Ale o kriminálníkovi, co to prostě přehnal!

Pátek, 25. června 2021, 15:57Odpovědět

Gyisdi Civrdoin

Pro anetu grygarovou : nevim co mate spolecneho , ale nikde nikdo nesdelil, kdo je "autonomní akce" , čí zájmy hájí, kdo je v pozadí a tahá za nitky, kdo to financuje . Ji

Pátek, 25. června 2021, 08:51Odpovědět

Martin Baumgartl

No jde vidět, že pan Voráč má spoustu volného času. Osobně si myslím, že zde žádná diskriminace není, Jen se tu chce zase někdo zviditelnit, vytvořit problém kde není.

Čtvrtek, 24. června 2021, 17:21Odpovědět

Radka Navratilova

Aneta, doporučuji sbalit batůžek a táhnout do Ameriky, tam vás v takovych pí........ budou určitě podporovat. Stačí, že tu zivime mraky lidi ve vězení. Prostě fetka a je jedno jestli zelená nebo fialová.

Čtvrtek, 24. června 2021, 16:16Odpovědět

Miroslav Janik

Tvl, já čekal, že to bude přesunuté na Václavák, aby se všichni vešli.????????????

Čtvrtek, 24. června 2021, 15:25Odpovědět

Miroslav Janik

Tvl, já čekal, že to bude přesunuté na Václavák, aby se všichni vešli.????????????

Čtvrtek, 24. června 2021, 15:24Odpovědět

Antonín Grombíř

Zbynďo, ale ona to Anetka s náma myslí dobře! Chce nám otevřít oči abychom nebyli takoví zabedněnci, jak určitě jsme... Mrkni, co to spravedlivé rozhořčení udělalo s jejím pravopisem, přestože má víc koleček (nebo tak nějak)...

Čtvrtek, 24. června 2021, 14:02Odpovědět

Karel Hynek

Tady je přesně vidět jak funguje internet a medializace naruby. Pouhé štvaní se za senzací , bohužel rádoby, samozřejmě opět v českém připosraném měřítku. Budeme se opět snažit zviditelňovat se a být světovými za každou cenu. Štvaví redaktoři nás nabudí rádoby vraždou způsobenou policisty protože se ji to hodí a aniž by vůbec věděli co je příčinou smrti. Všichni mají jasno ,řvou jak na něm klečeli, klečeli mu na krku, cikáni řvou že je to rasismus a vražda , EU nám už teď nařizuje co s policisty udělat. Proboha lidi proberte se. Nebo jste už opravdu tak zblblí těma kecama o duhových láskách o genderu , mnohopohlaví , mnohomilenectví. Kdo myslíte že Vám ty kecy podsouvá ? Ano senzacechtiví redaktoři a správci sítí. Proboha ten zákrok byl úplně v pořádku, zkusil jste si někdo někdy z Vás bičovatelů policie zkrotit agresivního opilce s víc jak 2 promilemi nebo feťáka v rauši , nebo což je horší v absťáku? 4 stokiloví chlapi s nimi mají co dělat aby je alespoň udrželi a mohli je zpacifikovat. Tak si prosím nechte ty kecy - paní Aneto Grygarová - ano máte pravdu , žertovat na úkor mrtvého je hnus , ale taky si přiznejte , že se nejedná o nic jiného než rádoby uměle vyvolanou senzaci. A teď se čeká co český pronárod udělá. Kdejakej boban se najednou začne zviditelňovat, bude demonstrovat a dělat bordel. Co dal tomuto státu onen nebohý nebožtík? Kolik nás stála jeho podpora od doby co se vrátil z vojny? O tomto silně pochybuji , že by byl u takovéhle speciální jednotky jako byli průzkumníci . Proč místo toho aby normálně žil se vysmažil tak , že takhle skončil? Žil tak jak žije 99 procent jeho kmenových bratrů a sester. Prosím Vás lidi neblázněte a nechte to být, nedělejme z toho tupou Ameriku.

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:56Odpovědět

Zbyněk Růžička

A to , že se rval , ničil auta a serval se s policí , to...to už byla jen třešnička na dortu...

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:55Odpovědět

Zbyněk Růžička

A to , že se rval , ničil auta a serval se s policí , to...to už byla jen třešnička na dortu...

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:55Odpovědět

Zbyněk Růžička

Víte "vážená paní " Aneto , nevím kolik koleček máte vy , když jste nejchytřejší na netu.... A proto by jste mohla pochopit , že tento mladý a perspektivní člověk si svojí smrt zavinil sám.... Byl mladý , ale celý organismus měl zdevastovaný od tetování , chlastání a drogování... Nebo ho snad někdo nutil fetovat ? Dělal to při plném vědomí a dobrovolně , zabíjel se léta sám...!

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:51Odpovědět

Zbyněk Růžička

Víte "vážená paní " Aneto , nevím kolik koleček máte vy , když jste nejchytřejší na netu.... A proto by jste mohla pochopit , že tento mladý a perspektivní člověk si svojí smrt zavinil sám.... Byl mladý , ale celý organismus měl zdevastovaný od tetování , chlastání a drogování.

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:48Odpovědět

Antonín Grombíř

reakce na Aneta Grygarová: Někdo o kolečko míň, někdo o 2 víc (nevím co je horší). Kdyby se ti ale takovej fešák vys.al před dveře, neboj se mu nabídnout vlhčený ubrousek, ocení to...

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:33Odpovědět

Aneta Grygarova

Nejde se mi ani smát a v tom rozhořčení, jsem sama sebe donutila vytvořit si profil na této stránce, abych mohla odpovědět všem “inteligentním “ lidem na tyto tupé komentáře.. Lidi proberte se, ať už se stalo cokoli, ať udělal chybu kdokoli, umřel mladý člověk, proto pokud vám nějaké to kolečko v hlavě chybí a máte určité rezervy, co se týče vaší inteligence, tedy jste trošku jednodužší, vyhněte se hloupým komentářům.. Jak jen může dospělého člověka napadnout v souvislosti se smrtí vtipkovat,, Ubohé, jednoduché a pod úroveň,, :)

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:05Odpovědět

Aneta Grygarova

Nejde se mi ani smát a v tom rozhořčení, jsem sama sebe donutila vytvořit si profil na této stránce, abych mohla odpovědět všem “inteligentním “ lidem na tyto tupé komentáře.. Lidi proberte se, ať už se stalo cokoli, ať udělal chybu kdokoli, umřel mladý člověk, proto pokud vám nějaké to kolečko v hlavě chybí a máte určité rezervy, co se týče vaší inteligence, tedy jste trošku jednodužší, vyhněte se hloupým komentářům.. Jak jen může dospělého člověka napadnout v souvislosti se smrtí vtipkovat,, Ubohé, jednoduché a pod úroveň,, :)

Čtvrtek, 24. června 2021, 13:04Odpovědět

Jana Přikrylová

Všichni dostavivší se účastníci protestu se shromáždili v nedaleké telefonní budce... :))

Čtvrtek, 24. června 2021, 12:15Odpovědět

Vladimír Baloun

Proč ty dvě holčiny mají transparent v angličtině? A kde jsou Romové ze Žižkova, aby bojovali za svého teplického hrdinu, který položil život cestou za novou prací. Tady jde vidět, že je to všem putna a nikdo nechce být s tímto hrdinou spojován.

Čtvrtek, 24. června 2021, 10:18Odpovědět

Stanislav Horak

Snad se nebudeme další měsíc bavit o nějaké cikánské smažce, která zemřela na předávkování. Stačí se podívat na ukázky, jaký to byl slušný hoch.

Čtvrtek, 24. června 2021, 09:42Odpovědět

Richard Novotny

????????

Čtvrtek, 24. června 2021, 09:32Odpovědět

V Praze měl proběhnout protest za Roma, který zemřel po zákroku policie. Nikdo nepřišel  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.