Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Legendární obklady z metra prodávají v dražbě, příhozy už jsou v desítkách tisíc. Výtěžek pomůže postiženým

Až do 26. června mohou zájemci přihazovat na šest hliníkových dlaždic a podhledový transparent ze stanice metra Jiřího z Poděbrad. Draží je městská část Praha 3 a výtěžek poputuje na sociální služby pro postižené.

V aukci jsou čtyři zelená a dvě světle bronzová Antiprsa, tedy hliníkové obklady z dílny hlavního architekta pražského metra Jaroslava Otruby.

„Jednotlivé obkladové dlaždice i ceduli s logem metra se nám bezplatně podařilo získat od Dopravního podniku hl. m. Prahy poté, co se stanice Jiřího z Poděbrad zrekonstruovala. Dopravnímu podniku za to patří naše poděkování. Společnými silami chceme udělat radost těm, kdo obdivují originální a hodnotný design pražského metra, a rádi by jeho část měli doma. Jak doufám, řadu z nich bude v aukci neméně motivovat, že výtěžek věnujeme na podporu samostatného života lidí s postižením,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Prahy 3 Michal Vronský (TOP 09).

Dražba dvou cedulí z Koněvky vynesla přes šedesát tisíc. Peníze pomohou dětem s handicapem

Praha 3 vydražila poslední dvě uliční cedule z někdejší Koněvovy ulice. Jedna cedule visela na Tachovském náměstí, druhá na Ohradě. Cedule šly dolů na začátku letošního října po přejmenování ulice z Koněvovy na Hartigovu. Už tehdy o ně byl mezi...

K tomu je v nabídce i podhledový transparent, světelný button, s logem metra a názvem stanice Jiřího z Poděbrad.

Všechny položky začaly s vyvolávací cenou 333 korun, aktuálně se nejvyšší příhozy u zelených obkladů pohybují kolem dvaceti tisíc, u bronzových stoupají ke čtyřiceti a u buttonu je to skoro sedmdesát tisíc.

Aukce, která probíhá online na platformě Dobrobot, končí 26. června v sedm večer. Získané peníze dostane obecne prospěšná společnost Asistence, která na Trojce postižením lidem poskytuje osobní asistenci i rehabilitační programy.

Praha 3 už dražila tři cedule z bývalé Koněvovy ulice, vybraných šedesát tisíc věnovala na podporu dětí s handicapem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky dražba, Jiřího z Poděbrad, obklady, Antiprsa, pomoc, handicapovaní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární obklady z metra prodávají v dražbě, příhozy už jsou v desítkách tisíc. Výtěžek pomůže postiženým  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.