Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejsmutnější dětské hřiště v Praze se dočká obnovy

Pro některé maminky s dětmi je dětské hřiště v parčíku u Vinohradské nemocnice tím vůbec nejsmutnějším hřištěm pro děti v celé Praze. Podobně se o něm vyjádřil i předseda výboru pro územní rozvoj Prahy 3 Matěj Michalk Žaloudek, který hřiště označil za „legendární smutné hřiště s jedním uschlým pískovištěm.“ Právě toto hřiště by se mělo dočkat obnovy.

„Smutné hřiště s jedním uschlým pískovištěm“

„Legendární smutné hřiště s jedním uschlým pískovištěm u Vinohradské nemocnice.“ Takto se o dětském hřišti v parčíku na Vinohradech vyjádřil zastupitel Prahy 3 a předseda výboru pro územní rozvoj Matěj Michalk Žaloudek (Zelení Praha 3), když zval veřejnost k účasti v anketě, která pomůže zjistit, jak by se měl změnit vzhled hřiště a jeho okolí.

Velmi smutně vyhlížející dětské hřiště mezi ulicemi U Vinohradské nemocnice, Šrobárova, Soběslavská a Hollarovým náměstí se dočká obnovy. Proměnit by se měl celý park nedaleko Vinohradské nemocnice, kde se hřiště nachází. Koncepční návrh, který představuje možné úpravy parku, vypracoval ateliér Steiner a Malíková krajinářští architekti.

K jeho nové podobě se může vyjádřit veřejnost

Úpravy spočívají zejména ve změně cestní sítě, obnově dětského hřiště, doplnění stromového patra a v instalaci nového mobiliáře.

Připomínkovat studii týkající se změn parku může i široká veřejnost. Zájemci se mohou až do 9. listopadu vyádřit ve zmíněné v online anketě, nebo mohou své názory dát najevo přímo na místě, a to na setkání, ke kterému dojde v neděli 27. listopadu ve tři hodiny odpoledne.

Koncepční návrh veřejného prostoru u vinohradské nemocnice pro participaci s veřejností.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky dětské hřiště, hřiště, děti, oprava, Vinohrady, Praha, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, pískoviště, Hollarovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejsmutnější dětské hřiště v Praze se dočká obnovy  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.