Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dvojka poskytne další byt obětem domácího násilí. Možnost rychle odejít od násilníka je zcela zásadní, říká radní

Již druhý byt nabídne druhá městská část obětem domácího násilí, přesněji tedy neziskové organizace Rosa. Ta se dlouhodobě stará o oběti, které žily s agresorem a chtějí lepší život pro sebe i své děti.

„Podpoře neziskových organizací, které pomáhají lidem v obtížných životních situacích, se věnuje městská část Praha 2 systematicky a velmi dlouho. Jsem ráda, že se nám podařilo v tomto volebním období poskytnout organizaci ROSA již druhý byt, a to převážně ženám s dětmi, které se staly oběťmi domácího násilí,“ uvedla radní Renata Kašická (ANO 2011).

„Jsem rád, že se podařilo v rekordně krátkém čase sehnat další byt. Společně se nám daří poskytovat pomoc dalším ženám i matkám s dětmi. Tedy obětem domácího násilí, které potřebují rychlou pomoc. Možnost rychle odejít od násilníka i s dětmi je pro oběť zcela zásadní,“ tvrdí radní Michal Zuna (TOP 09), který dodal, že byt organizace ROSA převezme během února. Zuna zároveň uvedl, že Praha 2 tímto krokem navazuje na svou prioritu v oblasti bezpečnosti. 

Dvojka vytvoří oficiální pietní místo věnované Janu Palachovi a Josefu Toufarovi. O realizaci usilovala šest let

Po dlouhém jednání se Praha 2 může pustit do realizace památníku Jana Palacha a Josefa Toufara. Ten bude vybudován v objektu bývalého Borůvkova sanatoria v Legerově ulici, jehož vlastníkem je United Corporation, a. s.. Kvůli neshodám s majiteli...

Rosa dlouhodobě pomáhá obětem

Organizace Rosa v druhé městské části poskytuje komplexní sociální službu obětem domácího násilí již mnoha let. Lidem, kteří se nacházejí v těžkých životních situacích, poskytují psychologické a právní poradenství, pomoc při komunikaci s úřady a soudy či pomoc s hledáním zaměstnání a umisťováním dětí do škol. Zájemci, kteří by chtěli činnost Rosy podpořit, mohou zaslat libovolnou částku na číslo sbírkového účtu: 2848609349/0800.

Dvojka ve svých parcích vysází 65 nových stromů. Chceme, aby se u nás občanům dobře žilo, tvrdí starostka

Praha 2 zajistí ve svých parcích a odpočinkových zónách náhradní výsadby 65 stromů, které obyvatelům i návštěvníkům časem poskytnout stín a dostatek zeleně. Nové porosty se objeví v osmi lokalitách v rámci území Dvojky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky byt, bydlení, pomoc, domácí násilí, Praha, Praha 2, městská část, Michal Zuna, ANO 2011, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojka poskytne další byt obětem domácího násilí. Možnost rychle odejít od násilníka je zcela zásadní, říká radní  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.