Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Profesionálové budou v Praze 2 při tělocviku trénovat prvňáky

V novém školním roce spouští Praha 2 pilotní program s názvem „Profesionální trenéři v tělocviku“. Zapojit by se do něj mělo celkem dvacet prvních tříd ze základních škol, které zřizuje tato městská část. Profesionálové ze společnosti Sport Academy se budou pravidelně zapojovat do hodin tělocviku a spolu s pedagogy děti seznamovat s různými druhy sportů. Cílem projektu je zkvalitnit a zpestřit hodiny tělesné výchovy a děti motivovat k tomu, aby více sportovaly.

Zkušení trenéři budou spolupracovat přímo s učiteli

„Všichni jsme si vědomi toho, jaký devastující dopad měly uzavřené školy a školky na naše děti. Většina z nich neměla žádnou možnost se setkávat s kamarády, hrát si, ale ani se hýbat. Naše městská část sport a pohyb napříč generacemi dlouhodobě podporuje. Investujeme do školních hřišť, fitness parků i pronájmu oválu u Sokola Královské Vinohrady. Tentokrát jsme se ale s kolegy usnesli, že je potřeba podpořit také sportovní vyžití našich dětí přímo ve školách,“  uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS).

Zkušení trenéři specializující se na několik vybraných sportů pak budou pravidelně navštěvovat základní školy a spolupracovat přímo s učiteli. Budou jim předávat zkušenosti a učit je, jak výuku obohatit a zpestřit. Půjde například o atletiku, gymnastiku, míčové sporty, ale také o jeden bojový sport, jakým je například judo.

Děti si budou moct vyzkoušet hned několik sportů

Děti si pak budou moct také v praxi vyzkoušet hned několik sportů a samy se budou moct rozhodnout, zda se některému z nabízených budou věnovat i mimo školu.

„Od spolupráce s profesionály si slibujeme kvalitnější a pestřejší hodiny tělocviku a zlepšení pohybové všestrannosti dětí. Je důležité, aby si děti vytvořily kladný vztah ke sportu už v útlém věku, a tak došlo ke zlepšování jejich pohybových schopností,“ dodala Černochová.

Pokud by se program v prvním pololetí osvědčil, Dvojka v něm bude pokračovat i nadále.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com/hhorakova

Štítky škola, vzdělání, tělocvik, profesionálové, Praha 2, Černochová, Praha, sport, trenér, Jana Černochová, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Profesionálové budou v Praze 2 při tělocviku trénovat prvňáky  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.