Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zábavná hra pro celou rodinu. Praha 10 připravila pouliční hru o Jindřichu Waldesovi

Oblíbená hra městské části Praha 10 o Jindřichu Waldesovi „Za Waldesovým diamantem“ se už podruhé dočkala prodloužení. Zájemci tak mohou až do konce ledna hledat předměty související s životním příběhem tohoto významného rodáka.

Podnikatel, vynálezce, ale i mecenáš

Jindřich Waldes začínal jako úředník ve firmě na módní a manžetové knoflíky. To mu ale nestačilo, a tak z firmy odešel a založil si vlastní podnik s názvem Waldes Koh-i-noor, který vyráběl kovovou galanterii. Waldes je vynálezcem vylepšeného stiskacího knoflíku, který také pojmenoval po magickém diamantu Koh-i-noor.

I přes velké úspěchy v podnikání Waldes nezapomínal na podporu ostatních. Jako mecenáš pomáhal umělcům i sportovcům, na začátku kariéry podpořil například Františka Kupku.

Praha 10 chystá novou venkovní hru. Lidé budou ve starých Vršovicích hledat Waldesův diamant

Občané nejen Prahy 10 se budou moct od neděle 10. října zapojit do velké rodinné hry s názvem „Za Waldesovým diamantem“. Bude probíhat v prostředí starých Vršovic a lidé budou hledat jedenáct předmětů, které nějak souvisejí s životem Jindřicha...

Kdo hledá, najde

Hra spočívá v tom, že hráči chodí po starých Vršovicích a hledají jedenáct předmětů odkazujících na Waldese. Ulice, ve kterých předměty jsou, hráči znají, ale konkrétní místo musí vždy najít sami. Je tedy na nich, aby místa v kouzelné části Prahy důkladně prozkoumali.

Úspěšní hledači získají kromě dobrého pocitu a příjemně stráveného dne také památeční předmět. Ten si mohou vyzvednout na radnici městské části.

Hru už úspěšné absolvovalo více než 400 lidí, proto se městská část rozhodla prodloužit její trvání do 31. ledna. Herní zápisník a další podobnosti najdete zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 10

Štítky kultura, tipy, hra, rodina, Praha 10, Praha, Jindřich Waldes, městská část, Koh-I-Noor, František Kupka, diamant, Vršovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábavná hra pro celou rodinu. Praha 10 připravila pouliční hru o Jindřichu Waldesovi  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.