Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Praha 10 se zapojila do kampaně Ukliďme Česko. Dobrovolníci odstranili 1,8 tun odpadu

Praha 10 tradičně podpořila kampaň s názvem Ukliďme Česko. Dobrovolnické aktivity byly zaměřené na úklid veřejného prostranství a letos se protáhly až do října. Výsledkem bylo 1,8 tun odklizeného odpadu. Desátá městská část vděčí za zapojení do úklidu nejen svým obyvatelům, ale také organizacím, které k aktivitě motivovaly zaměstnance a spolupracovníky.

Akce Ukliďme Česko proběhla v celé republice již o víkendu 18. a 19. září. Ale někteří dobrovolníci se k této myšlence přidali i později. Například zaměstnanci společnosti Skanska si úklid naplánovali na 7. října, a to v okolí ulice Heldova.

Uklízelo se v Bohdaleckém lese i v okolí Botiče

To ale nebylo jediné místo, kde se uklízelo. Podle místostarostky Jany Komrskové (Piráti) zmizely odpadny také při tradičním úklidu v Bohdaleckém lese, v okolí Botiče ve Vršovicích, v prostoru budoucí drážní promenády ve Strašnicích nebo v lesíku poblíž Hamerského rybníka.

Zde se do čištění veřejného prostoru opět zapojili dobrovolníci sdružení organizací Integrační centrum Praha. Celkem víme o šedesáti občanech, kteří dobrovolně uklízeli. Opravdu moc si jejich aktivity vážíme,“ doplnila Komrsková, která má životní prostředí na starost. Se svým zastupitelským klubem se sama zapojila do úklidu vznikající Drážní promenády.

Ze setkávání s našimi občany a pravidelné komunikace s nimi navíc vím, že řada jednotlivců i spolků se snižováním odpadů, a obecně ochraně životního prostředí, věnuje koncepčně a dlouhodobě. Věřím, že akce jako Ukliďme Česko k těmto aktivitám přitáhnou ještě větší množství lidí,“ doplnila místostarostka.

Již dlouhodobě Desítka klade důraz na snižování objemu odpadů a ekologickou osvětu. Letos v dubnu pro své občany připravila téměř dvouměsíční kampaň s názvem Duben bez odpadů. Ta zaujala i odbornou porotu a získala tak ocenění Komunální projekt roku 2021 v kategorii Ekologický projekt.

Průběžnou podporu radnice nabízí také pro ty, kteří chtějí přispět k čistotě okolí svého bydliště. Desítka má pro dobrovolnické úklidy stabilně připravené pytle či rukavice. V případě většího množství odpadu je možné se na Prahu 10 obrátit s žádostí či zprostředkováním odvozu. Dotazy a připomínky je možné směřovat na e-mailový kontakt bezodpadu@praha10.cz.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com/nastya_gepp

Štítky Praha 10, Praha, odpad, společnost, lidé, Česko, úklid, Jana Komrsková, Skanska, Botič, Česká pirátská strana, Vršovice, Strašnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 se zapojila do kampaně Ukliďme Česko. Dobrovolníci odstranili 1,8 tun odpadu  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.