Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Desítka finančně podpoří děti s těžkým zdravotním postižením

Praha 10 finančně podpoří třiadvacet rodin, které se starají o děti s těžkým zdravotním postižením. Rada městská části vyhoví jejich žádostem v rámci dotačního programu a poskytne jim buď 20 nebo 25 tisíc korun. Záviset bude na typu školy, kterou dítě navštěvuje. Vršovická radnice rozdělí celkem 475 tisíc korun.

Tyto děti si o dotace mohly žádat prostřednictvím zákonných zástupců. Jde o žákyně a žáky, kterým ještě nebylo osmnáct let, jsou držiteli průkazu osoby se zdravotním postižením a mají trvalý pobyt v Praze 10. Všechny tyto aspekty musely platit v takzvaném rozhodném období, což bylo druhé pololetí školního roku 2020/2021, za které budou dotace vyplacené.

Klíčovou podmínkou rovněž bylo, aby žadatelé plnili školní docházku denní formou. Dotacemi jejich rodinám přispíváme právě na náklady spojené s chozením do školy, a zároveň jimi podporujeme integraci dětí s těžkým zdravotním postižením do běžného života a jejich začlenění do společnosti,“ popisuje radní Michal Kočí (Piráti).

Děti dostanou buď 20 nebo 25 tisíc

Dlouholetý dotačním program je nastavený tak, aby zohledňoval i typ zařízení, které dotyčné dítě ve druhém pololetí loňského roku navštěvovalo. Pokud alespoň část pololetí dítě chodilo do běžné školy, která se nespecializuje na práci s dětmi se zdravotním postižením, může žádat o 25 tisíc korun. V opačném případě to pak je 20 tisíc korun.

Systémová podpora občanů, kteří trpí jakýmkoliv handicapem, je pro mě absolutní prioritou sociální politiky obcí. Ať už se jedná o podporu finanční, nebo poradenskou,“ doplňuje Kočí.

Znění dotačního programu najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com/stevepb / 560 images

Štítky Praha 10, společnost, děti, zdravotní postižení, Praha, dotace, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítka finančně podpoří děti s těžkým zdravotním postižením  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.