Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Konec fotbalu bez fanoušků? Na příští zápasy Slavie by mohly jít až tři tisícovky lidí

Předseda představenstva SK Slavia Praha napsal v pondělí 22. února otevřený dopis ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému (za ANO). V dopise Tvrdík žádá o umožnění vstupu 3000 fanoušků na další zápasy Slavie. Tvrdík dnes uvedl, že Blatný pokračování druhé etapy pilotního projektu Cesta ze tmy podpořil.

300 lidí na minulých zápasech, 3000 na dalších

SK Slavia Praha realizovala pilotní projekt testování s názvem Cesta ze tmy na základě dohody s Ministerstvem zdravotnictví České republiky na předchozích dvou domácích zápasech. Šlo o utkání s Pardubicemi 13. února a s anglickým Leicestrem 18. února, kdy bylo na tribunách přítomno 300 diváků. Všichni byli v den konání zápasu mezi 9 a 12 hodinou otestováni PCR testem v mobilní laboratoři přímo na stadionu SK Slavia Praha v Edenu a výsledky testů byly známy do třetí hodiny odpolední.

Včera poslal předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík dopis ministrovi zdravotnictví, ve kterém žádá o umožnění vstupu většího počtu fanoušků. „Jménem klubu rád mohu konstatovat, že celý systém je profesionální, funkční a poskytuje organizátorovi akce dostatečný komfort pro komplexní zajištění organizace hromadné akce typu fotbalového utkání,“ píše Jaroslav Tvrdík v dopise ministru zdravotnictví Janu Blatnému.

3000 diváků = 15 procent kapacity Edenu

Tvrdík v dopise ministra žádá o možnost pokračovat v projektu s kapacitou 3000 osob. Jde o 15 procent kapacity stadionu Slavie. 3000 diváků by v ochozech Edenu mohlo být na utkání Slavie s ostravským Baníkem 7. března, Opavou 20. března a při derby se Spartou 10. dubna.

Dnes ráno Tvrdík uvedl, že ministr zdravotnictví pokračování druhé etapy pilotního projektu Cesta ze tmy podpořil. „Je naděje, že na příštích zápasech by mohlo byt 2000 fans z řad permanentkářů a 1000 hostů bezplatně jako dárek všem z integrovaného záchranného systému,“ napsal dnes Tvrdík na twitter a doplnil, že všichni zúčastnění by se při vstupu museli prokázat negativním výsledkem PCR testu ze dne konání zápasu.

Příslib návratu do normálního života

Mluvčí ministerstva zdravotnictví zdůraznila, že principem podobných projektů je, že všechny osoby na daném místě podstoupí PCR testy, které zajistí pořadatelé dané akce. „Takový postup zajišťuje, že na akci nemůže být nikdo pozitivní a nedojde k přenosu nákazy onemocnění covid-19,“ uvedla pro Pražskou Drbnu mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová a dodala, že do budoucna se jedná o příslib návratu do normálního života.

Tvrdík v dopise Blatnému vyjádřil lítost nad tím, že Slavia jako klub mohla podle něj eticky nevhodným pozváním několika hostů poškodit dosavadní úspěšné výsledky první etapy pilotního projektu. „Chtěl bych Vás ujistit, že případnou druhou etapu pilotního projektu "Cesta ze tmy" věnujeme výhradně našim fanouškům z řad široké veřejnosti,“ napsal Tvrdík ministrovi. Jedna třetina vstupenek, tedy 1000 kusů, bude k dispozici pro fanoušky z řad integrovaného záchranného systému.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Fanoušci SK Slavia Praha

Štítky fotbal, fanoušci, covid, testy, Cesta ze tmy, Slavia, Praha, SK Slavia Praha, Jaroslav Tvrdík, Jan Blatný, pilotní studie, ministr zdravotnictví, ANO 2011, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, PCR Test, Stadion Eden, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec fotbalu bez fanoušků? Na příští zápasy Slavie by mohly jít až tři tisícovky lidí  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.