Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slavia má náhradu za Coufala. Z Dánska přichází třiadvacetiletý Bah

Pražská fotbalová Slavia získala třiadvacetiletého dánského hráče Alexandera Baha, který přichází ze Sønderjyske. V Edenu v úterý podepsal smlouvu do roku 2025. Alexander Bah dokáže zahrát na pravé straně v obraně i záloze a trenér Jindřich Trpišovský si ho vyhlédl jako náhradu za Vladimíra Coufala, který odešel do West Hamu.

Bah má za sebou zdravotní prohlídku v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích a podpis smlouvy, která platí do 30. června 2025. Na dresu bude nová slávistická posila nosit číslo 5.

„Slavia je tým, který musí získávat trofeje. Přišel jsem, abych týmu pomohl vyhrávat tituly a uspět v evropských pohárech. Vím, že se o mě zajímaly i jiné kluby, ale když jsem slyšel o zájmu Slavie a viděl její styl hry, který mi podle mého sedí, měl jsem jasno,“ pověděl Alexander Bah po podpisu smlouvy pro klubový web.

Slavia Baha dlouhodobě sledovala. „Věříme, že Alexander Bah bude mimořádnou posilou Slavie. Je to hráč, který pečlivě prošel našim vyhledávacím systémem. Skauti ho dlouhodobě sledovali stejně jako trenéři, pro které byl klíčovou posilou po odchodu Vládi Coufala. I proto věříme, že bude skvěle pasovat do našeho herního stylu. Získal velké zkušenosti v západní lize a dokázal se prosadit do národního týmu Dánska. Přejeme mu, aby se mu neméně dařilo i v našem dresu,“ říká na adresu nové posily sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Alexander Bah se narodil 9. prosince 1997 v malém městečku Årslev, které má pouze čtyři tisíce obyvatel. Letos 24. září se Bah představil v Česku, kdy ve třetím předkole Evropské ligy jeho tým nestačil na Viktorii Plzeň (0:3). V listopadu 2020 byl nominován na ligového hráče měsíce. Během dvou a půl roku v dánské nejvyšší soutěži nastoupil do 73 zápasů, vstřelil osm branek a asistoval u jedenácti gólů. Letošní sezona pro něj byla zatím gólově nejproduktivnější, ve dvanácti ligových utkáních se prosadil čtyřikrát. V roce 2020 si také odbyl svou premiéru v národním týmu, kde se mu podařilo skórovat do sítě Švédska při vítězství 2:0.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky přestup, Dánsko, fotbal, Bah, Alexander Bah, Vladimír Coufal, SønderjyskE, Jindřich Trpišovský, West Ham, Ústřední vojenská nemocnice, FC Viktoria Plzeň, Jiří Bílek, Střešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia má náhradu za Coufala. Z Dánska přichází třiadvacetiletý Bah  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.