Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na Kubánském náměstí v Praze 10 se v omezeném režimu opět uskuteční farmářské trhy

V úterý 10. listopadu budou mít lidé opět možnost nakoupit čerstvé faremní potraviny na Kubánském náměstí. Farmářské trhy se v Praze 10 uskuteční po krátké odmlce a za přísného dodržování všech vládou nařízených omezení.

Nakupování pod širým nebem

Od našich návštěvníků vnímáme velkou podporu, za kterou jsme samozřejmě velmi rádi. Uvědomujeme si vážnost aktuální epidemiologické situace. Nakupování pod širým nebem je však dle odborných posudků lékařů bezpečnější a zdravější a obyvatele Prahy 10 nechceme o farmářské trhy ochudit. I když dodržet přísná vládní omezení je velmi těžké, po dohodě s krizovým štábem MČ Praha 10 jsme se rozhodli v úterý 10. listopadu 2020 zahájit zkušební provoz,“ popisuje Jiří Sedláček ze spolku Archetyp, který trhy organizuje.

Omezený režim a přísná hygienická opatření

Po úterních trzích dojde mezi spolkem Archetyp a městskou částí k vyhonocení jejich průběhu, od něhož se bude odvíjet další postup.

Na základě vládních opatření musí z trhu, který se uskuteční tradičně od 9 do 18 hodin, zmizet káva, občerstvení, rukodělné výrobky, ale také například české květiny. K dispozici pro návštěvníky bude jediný vchod, pořadatelé tedy budou mít dobrý přehled o příchozích, jejichž počet mohou v případě nutnosti regulovat. Lidé by měli proto respektovat pokyny provozovatele. V případě jakýchkoliv problémů může zasáhnout místní městská i státní policie, s jejichž představiteli bylo pořádání trhů konzultováno.

Záleží také na lidech

Podle místostarostky Prahy 10 Jany Komrskové (Piráti) je však také nutná spolupráce návštěvníků. „Ráda bych je moc poprosila, aby respektovali, že počet občanů na náměstí musí být z důvodů vládních nařízení omezený,“ uvedla. Zároveň apeluje na to, aby lidé měli zakrytá ústa a nos a dodržovali veškerá hygienická opatření, včetně dodržování rezestupů ve frontě, než se dostanou do prostoru tržiště.

Podle Jiřího Sedláčka by se v ideálním případě trhy mohly konat v úterý a ve čtvrtek. „Soboty zatím vynecháme, ale pokud se ukáže, že to společně s návštěvníky tržiště zvládneme, můžeme se k nim následně vrátit. Abychom umožnili účast i těm farmářům, kteří jezdili pouze v sobotu, domluvili jsme jejich účast na uvažované všední dny, aby návštěvníci o jejich oblíbené produkty úplně nepřišli,“ říká Sedláček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com/ftkuban

Štítky koronavirus, covid-19, trhy, Kubánské náměstí, Praha 10, Praha, farmářský trh, Jiří Sedláček, Jana Komrsková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kubánském náměstí v Praze 10 se v omezeném režimu opět uskuteční farmářské trhy  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.