Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Praha 10 „rozsvěcuje úřad“. Vyvrací stereotypy a nabírá nové zaměstnance

PR článek

„Úřad funguje asi jako Kafkův Zámek a pro jeho zaměstnance jsou příjemnost a profesionalita sprostá slova.“ I tak někteří lidé chápou veřejnou správu, které je spojena s celou řadou stereotypních představ. Městská část Praha 10 se rozhodla je rozbíjet, uvádět informace na pravou míru a dokonce práci na radnici prezentovat jako dobré místo pro kariéru.

Rozsvěcení úřadu Prahy 10

Desítka proto vymyslela informačně - náborovou kampaň Rozsvěcujeme úřad. Nejprve od samotných spoluobčanů sesbírala jejich představy o veřejné správě a zeptala se jich, proč by v ní (ne)chtěli pracovat, přičemž logicky akcentovala vlastní úřad. Následovala reakce na názory občanů, jež ukázala, jak to skutečně vypadá v realitě.  Nyní začíná fáze představování jednotlivých zaměstnanců formou krátkých medailonků, na závěr přijde na řadu samotný nábor.

„Největší problém je, že spoustu lidí ani nenapadne práci na úřadě hledat. Vidí tabulkové platy, ale už nevědí, jak přesně funguje osobní ohodnocení a stabilita platů. Myslí si, že každý náš zaměstnanec pracuje jen od stolu. A tak dále. Když zjistí, že skutečnost je mnohem zajímavější, bývají překvapeni. A my chceme skutečně překvapovat,“ líčí s úsměvem tajemnice úřadu Jana Hatalová, která má bohaté zkušenosti v personální oblasti.

Unikátní kampaň

Kampaň, kterou Praha 10 zaštiťuje, je v prostředí veřejné správy unikátní. A otevírá téma „úřednických profesí“ jako takové, což se neobejde bez určitých kontroverzí. „Hodně energie věnujeme i komunikaci směrem dovnitř úřadu. Kolegům se samozřejmě některé drsnější názory veřejnosti na jejich práci nečtou lehko, zvlášť když třeba vědí, že věc se má úplně jinak. Abychom však mohli uvádět věci na pravou míru, musíme připustit diskuzi, jakkoliv to někdy může být až nepříjemné,“ říká tajemnice Hatalová. 

Klíčovou součástí kampaně jsou osobní medailonky zaměstnanců, v nichž sami líčí, co dělají, co je na jejich práci baví či co by chtěli zlepšit. Vybíráni jsou nejen napříč úřadem, ale i pozicemi – „rozsvěcovat úřad“ tedy postupně budou jak referenti, tak vedoucí úředníci. Jako první přišla na řadu Lenka Kroužilová z oddělení strategického rozvoje a participace. „Je vidět, že lidi tady práce baví a jsou otevření spolupráci,“ říká Lenka Kroužilová v aktuálně zveřejněném videu.

Ohodnoť článek

Foto Praha 10

Štítky úřad, nábor, práce, Praha 10, Praha, veřejná správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 „rozsvěcuje úřad“. Vyvrací stereotypy a nabírá nové zaměstnance  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.