Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Praha 10 chce v Malešickém parku postavit restauraci s rozhlednou

Radnice Prahy 10 plánuje v Malešickém parku postavit zahradní restauraci a rozhlednu. Na návrh vypsala architektonickou soutěž. Předpokládané náklady na stavbu, která by měla vyrůst místo budov nyní částečně využívaných jako zázemí pro údržbu parku, jsou podle podkladů k soutěži 60 milionů korun.

Park o rozloze zhruba devět hektarů se nachází jižně od Malešické ulice. Městská část jej zhruba před deseti lety nechala revitalizovat a cílem vypsané soutěže je dále zvýšit jeho atraktivitu zejména pro místní obyvatele. „Cílem je realizovat 'šperk - jednoduchý, funkční, krásný'. Umístit třešničku na dort, kterým je již fungující Malešický park," stojí v zadání soutěže ve věstníku veřejných zakázek.

Plánovaná restaurace by podle zadání měla mít kapacitu pro 50 lidí uvnitř a 90 na zahrádce, u podniku má vzniknout i plocha pro kulturní akce s pódiem. V současnosti je podle dokumentu nabídka občerstvení v parku nedostatečná. „Občerstvení je poskytováno formou prodejních kontejnerů situovaných podél promenádní aleje, což neodpovídá důstojnému užívání parku," píše se v zadání.

Součástí soutěže je i návrh zázemí pro údržbu parku a rozhledna, která má sloužit i jako výletní místo například pro cyklisty. „Předpokládaná výška rozhledny je asi 30 metrů tak, aby byl zajištěn výhled do okolí, za dobrého počasí i směrem na Kokořínsko, Bezděz, Brdy a Dobříš, Jizerské hory a Krkonoše," uvádí zadání.

Návrhy do soutěže mohou architekti posílat do letošního 3. května, následně je bude hodnotit porota složená ze tří zástupců vedení radnice a čtyř odborníků. Vítěz soutěže získá odměnu 300 tisíc korun, druhý nejlepší dostane 150 tisíc korun a třetí 75 tisíc korun. Výsledky soutěže plánuje městská část zveřejnit v červnu letošního roku.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petrb, CC BY-SA 4.0 <>, via Wikimedia Commons

Štítky Malešický park, restaurace, rozhledna, Praha 10

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ignát Weteshák

Aha ...jiz dobehla lhuta dotaci od EU o nevydelecnosti .... Tak ted mne zajima, ktery zlodej si to uzije .... Usedlici z Malesic? Neznam jedineho ktery by o tohle stal ......

Středa, 14. února 2024, 22:03Odpovědět

Ignát Weteshák

Si delate srandu? Voda netece, fizl po 22:00 neexistuje, park v lete precpanej, parkoviste non stop plny a tohle je pro nas? Vtipne

Středa, 14. února 2024, 21:58Odpovědět

Praha 10 chce v Malešickém parku postavit restauraci s rozhlednou  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.