Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci cestou z práce zachránili život muži, který spadl hlavou na tramvajové koleje

Pražští strážníci Martin, Petr a Dušan, kteří slouží v samotném centru metropole, netušili, že zasahovat budou i cestou z práce v neděli 27. prosince kolem sedmé hodiny večer. Kus cesty z práce měli strážníci společný a hlouček osob v Bolzanově ulici pro ně byl jako magnet.

„Lidé postávající kolem bezvládně ležícího muže, strážníkům, kteří se prokázali služebním průkazem, popsali, jak muž bezvládně padl k zemi a narazil hlavou do kolejiště v prostoru zastávky. Z hluboké tržné rány na čele mu tekla krev. Na hlasové ani bolestivé podněty nereagoval,“ popsala situaci mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Trojice strážníků požádala nejblíže stojící ženu, aby zavolala na linku 155 a sami si pak přivolali na pomoc kolegy z autohlídky, aby jim přivezli defibrilátor. „Mužův stav se ještě před příjezdem autohlídky rapidně zhoršil. Puls nebylo možné nahmatat, oči nereagovaly na světlo. Defibrilátor ale výboj nedoporučil, proto strážníci zahájili nepřímou srdeční masáž,“ uvedla mluvčí.

Příběh má šťastný konec. Asi po minutě se muž probral a začal komunikovat. Před příjezdem záchranné služby strážníci ve službě ošetřili třiatřicetiletému muži ránu a zabalili ho termofólie. Následně pomohli s jeho transportem do sanitky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky život, záchrana, strážníci, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci cestou z práce zachránili život muži, který spadl hlavou na tramvajové koleje  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.