Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

FOTO: Zapomenutý palác v centru Prahy dostane nový život. Bude v něm muzeum

Desfourský palác je zapomenutá klasicistní stavba s unikátním schodištěm a interiéry. Je to však zároveň ostuda Prahy. Stavba, která je v majetku města, je totiž roky prázdný a postupně chátrá. Teď má nakročeno k lepší budoucnosti, bude se o něj totiž starat Muzeum města Prahy.

Desfourský palác je stavba, ktera stojí na Novém Městě v ulici Na Florenci, a přesto je zapomenutá. Krásný dům byl roky v majetku Prahy a chátral, to by se teď mělo změnit. „Po úvahách, jaké využití by bylo pro palác nejlepší, jsme díky Hance Třeštíkové (PRAHA SOBĚ) schválili jeho svěření Muzeu hlavního města Prahy. To v něm otevře novou expozici. Tedy potom, co město palác citlivě opraví,“ píše na sociálních sítích politické hnutí PRAHA SOBĚ.

Stavba tak pravděpodobně brzy ožije a Pražané, ale i turisté, kteří se do něj zatím mohli podívat jen během OpenHouse nebo podobných ojedinělých akcí, ho budou nově moci navštívit v podstatě kdykoliv. Rada města totiž převedla jeho správu na Muzeum města Prahy, které budovu použije pro svoje potřeby.

Členové spolu Prázdné domy na sociálních sítích vyjádřili radost. „Již dvakrát jsme ve spolupráci s projektem OpenHouse umožnili jeho otevření, aby se o netušených kvalitách paláce dozvěděla široká veřejnost. Jsme rádi, že naši členové spolku, kteří pracuji na magistrátu, se svým dílem na převodu domu podíleli,“ píší v prohlášení.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Prázdné domy

Štítky Desfourský palác, stavba, muzeum, Florenc, Praha, palác, dům, Muzeum hlavního města Prahy, Nové Město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zapomenutý palác v centru Prahy dostane nový život. Bude v něm muzeum  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.