Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Muž chtěl pomocí hadrů zapálit Mariánský sloup na Staromáku. Zadrželi ho strážníci

Pražští strážníci museli řešit velmi netradiční incident, který se stal na Staroměstském náměstí. Dvaačtyřicetiletý muž chtěl založit pomocí hadrů požár u nově vztyčeného Mariánského sloupu, musela jej uhasit hlídka městské policie.

Dnes ráno založil dvaačtyřicetiletý muž oheň pomocí hadrů na Staroměstském náměstí u Mariánského sloupu. Jeho počínání bylo zachyceno kamerami a operátor kamerového systému na místo přivolal hlídku městské policie.

Strážníci oheň uhasili jednoduše vodou z lahve, kterou měli ve služebním autě. „Výše škody nebyla zatím určena, sloup byl poškozen od kouře a sazí,“ popsali strážníci na svém Facebooku.

Na Staroměstském náměstí v centru Prahy dnes sochař Petr Váňa a jeho tým vztyčili napodobeninu mariánského sloupu ze 17. století. Socha Panny Marie byla přemístěna od kostela Matky Boží před Týnem a instalována na připravený základ sloupu na...

Práce na kopii mariánského sloupu trvaly sochaři Petru Váňovi 23 let. Původní mariánský sloup v roce 1918 na protest proti končící habsburské monarchii strhl dav. Váňa a jeho tým na vztyčení sloupu pracovali od rána, sochu s hlavicí na vrcholek dříku umístili před čtvrtou hodinou. Základy sloupu na náměstí umístili již dříve, poté co pražské zastupitelstvo v polovině února s jeho umístěním vyjádřilo souhlas.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky oheň, požár, mariánský sloup, Praha, Staroměstské náměstí, sloup, Petr Váňa, Habsburská monarchie, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Muž chtěl pomocí hadrů zapálit Mariánský sloup na Staromáku. Zadrželi ho strážníci  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.