Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Začaly prázdniny. Děti v centru Prahy stály frontu na zmrzlinu zdarma

Letní prázdniny jsou tady. Školáci z centra Prahy oslavili začátek dvouměsíčního volna před ZŠ Vodičkova, kde za vysvědčení dostávali zmrzlinu zdarma. Ve frontě na zmrzlinu zdarma čekaly od rána stovky dětí, kterým stačilo jen ukázat vysvědčení z některé ze škol na území Prahy 1. Prázdniny trvají od 1. července až do neděle 3. září, do školy půjdou školáci o den později, tedy v pondělí 4. září.

Zmrzlina zdarma v centru Prahy

Zmrzlinu zdarma dostal před Základní školou Vodičkova každý školák, který se prokázal vysvědčením z některé ze škol na území Prahy 1. Školáci dostali první zmrzliny krátce po osmé hodině ranní, kdy první z nich přinesli vysvědčení. Akce s končila úderem jedenácté hodiny.

Policie varuje před riziky prázdninových aktivit

Prázdniny znamenají pro školáky období odpočinku, dovolených, ale také období, kdy budou mít odlišné aktivity oproti školnímu roku a právě před tím varují policisté.

Prázdninové aktivity dětí mohou mohou být často v různé formě rizikové. „Nástrahy mohou číhat u vody, při koupání, při pohybu v silničním provozu, ale také při komunikaci na sociálních sítích, popřípadě pokud dítě zůstane samo doma bez dozoru rodičů,“ varuje policejní mluvčí Zdeňka Procházková.

„Dodržujte všechna pravidla bezpečného chování ať už je to u vody, na silnici nebo ve virtuálním světě, abyste si z prázdnin odnášeli jenom ty pozitivní a příjemné zážitky,“ apeluje mluvčí na školáky.

O prázdninách řidiči často bourají kvůli únavě

Policie varuje také před tím, že o prázdninách se změní i situace na silnicích. „Na našich silnicích dochází každoročně v době letních prázdnin k velkému množství dopravních nehod, které se často neobejdou bez vážních zranění osob. To je připisováno únavě z teplých dnů, oslnění sluncem, nevyspání řidičů vracejících se z delších cest, nepozornosti nebo rychlé jízdě,“ připomíná policejní mluvčí Lucie Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky prázdniny, zmrzlina, vysvědčení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Oni to zas někomu pěkně zdraží takže na tom neprodělali.

Středa, 5. července 2023, 08:07Odpovědět

Začaly prázdniny. Děti v centru Prahy stály frontu na zmrzlinu zdarma  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.