Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Osma Slavie Praha obhájila v pozměněné sestavě vítězství na Primátorkách

Vítězství ve 109. ročníku veslařských Primátorek obhájila osma Slavie Praha, která v obměněné sestavě o délku lodi porazila společnou posádku Hamru a Břeclavi. Loňský triumf zopakovali Tomáš Zobal, Adam Kulhánek, Jan Chlebovský a kormidelnice a trenérka Martina Součková. Již počtvrté se z vítězství radoval Jakub Paroulek, jenž v minulosti hájil barvy Dukly.

Osmy žen ovládla společná loď Hamru a Blesku, zástupkyně Hamru patřily mezi klíčové postavy vítězné posádky i před rokem. Pro prvenství na skifu si dojeli Ital s českými kořeny Patrik Rocek, který tak ovládl Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského. Mezi ženami byla počtvrté nejrychlejší Lenka Antošová a získala tak Stuhu Podolí

V hlavním závodě Primátorek byla Slavie vysoce favorizovaná a svou roli splnila. „Vyhrát Primátorky je každý rok těžké, ale letos to pro mě je suprové, protože jsem dva roky nezávodil. Přidal jsem se k mladším klukům ze Slavie a bylo to skvělé," řekl třicetiletý Paroulek.

Primátorky se letos podruhé uskutečnily podle pozměněných pravidel, kdy závodníci resortních sportovních center nemohou startovat pod jejich hlavičkou, ale mohou hájit barvy svých mateřských klubů. Zatímco loni většina reprezentantů na Primátorkách startovala, neboť již bylo po sezoně, letos veslaři Dukly převážně chyběli.

Muži:

Skif (Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského): 1. Rocek (It.) 7:17,4, 2. Hellebrand (Bohemians Praha) 7:27,8, 3. Viktora (Hamr) 7:31,1.

Osma: 1. Slavia Praha (Řimák, Touš, Paroulek, Kulhánek, Tichý, Baldinus, Zobal, Chlebovský, korm. Součková) 5:49,6, 2. Hamr/Břeclav (Pospíšil, Dědek, Šimkovský, Cabal, Běhan, Pfeifer, Baranivskyj, Kapa, korm. Šumanová) 5:52,7, 3. ČVK Praha (Pinc, Vakoč, Ložek, Šmolík, Růžička, Oppitz, Humpolec, Helešic, korm. Perglerová) 5:59,2.

Ženy:

Skif (O Stuhu Podolí): 1. L. Antošová (Slavia) 7:58,2, 2. Nedělová (Břeclav) 8:05,0, 3. Heranová (ČVK Praha) 8:13,3.

Osma: 1. Hamr/Blesk (E. Podrazilová, B. Podrazilová, Hartmanová, Mašínová, Šantrůčková, Zámostrná, Solařová, Hajnovičová, korm. Matoušová) 6:36,8, 2. Slavia (Valsová, A. Žabová, Nečasová, Hanková, Zavadilová, Berthet, Jurková, L. Žabová, korm. Motlová) 6:46,2, 3. LS Brno/Bohemians (Levíčková, Hoplíčková, Přikrylová, Prokešová, Burešová, Svobodová, Konopová, Kubátová, korm. Knorr) 6:59,4.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky veslování, Primátorky, Slavia Praha, vítěz, SK Slavia Praha, Jakub Paroulek, Břeclav, FK Dukla Praha, Lenka Antošová, Bohemians 1905, Blesk, ČVK Praha, Podolí, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osma Slavie Praha obhájila v pozměněné sestavě vítězství na Primátorkách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.