Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Nejvyšší softbalová liga žen začíná. Joudrs obhajují titul, Praha má v lize dva nováčky

Dnes se naplno rozjíždí nejvyšší softbalová liga žen. Na hattrick budou v letošním ročníku pomýšlet hráčky pražského týmu Joudrs. Praha má hned dva týmy, které jsou v extralize nováčky.

Největšími favoritkami jsou Joudrs

Nejvyšší softbalová liga žen se o tomto víkendu naplno rozjíždí. Titul letos budou chtít obhájit Joudrs Praha, které budou bojovat o devátý extraligový titul. „Takový úspěch ještě žádná generace z Joudrs nevybojovala. Je to pro nás velká motivace,“ uvedla v tiskovém prohlášení nejužitečnější hráčka loňského play-off Jana Furková. Dalšími aspiranty na titul jsou pražští Eagles, ostravští Arrows a především Žraloci Ledenice, největší hrozba pražských Joudrs. Praha má letos v extralize dva nové týmy, a to Kotlářku a Sabat.

Loni hráčky Joudrs předvedly šestnáct homerunů a přes tři sta úspěšných odpalů. „Obhajoba titulu by byla úžasná. V minulé sezoně jsme sice v play-off dominovaly, ale během roku se našly také horší chvíle. Je důležité hned na začátku chytit formu a hrát konzistentně,“ doplnila Furková.

Na vysoké příčky myslí i Eagles

Hráčky Žraloků z Ledenic daly loni celkem 333 úspěšných odpalů. „Česká liga je kvalitnější, dá se srovnat s ligou v Aucklandu, kde hrají třeba softbalistky z USA. Těším se na extraligu a na tým, kde hraje řada kvalitních hráček s nejvyššími ambicemi,“ uvedla v prohlášení pro novináře Petra Lechnerová, která má zkušenosti se softballem na Novém Zélandu stejně jako další hvězda Žraloků, Eva Hradilová.

Na vysoké příčky myslí také Eagles Praha, kteří se budou spoléhat na Gabrielu Slabou. Na medailové pozice se chce vrátit také Tempo Praha. „Máme výborné pole a skvělé nadhazovačky. Na pálce jsme zapracovaly, využily jsme speciální přístroj, který mají baseballisti. To bylo pro nás přínosné,“ uvedla v tiskové zprávě Ema Vodičková z pražského Tempa. Softbalová extraliga žen naplno odstartovala o tomto víkendu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český softball

Štítky sport, softbal, liga, ženy, Praha, SK Joudrs Praha, Arrows, Ledenice, šabat, USA, Nový Zéland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší softbalová liga žen začíná. Joudrs obhajují titul, Praha má v lize dva nováčky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.