Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dvaadvacetiletý pražský policista je mistrem světa. Vytvořil světový rekord v mrtvém tahu

Pražští policisté mají ve svém kolektivu mistra světa. Hned dvě zlaté medaile v silovém trojboji a nový světový rekord v mrtvém tahu vybojoval na MS GPC 2021 v polské Pabianice dvaadvacetiletý pražský policista Filip Rotter. Čerstvého mistra světa můžeme potkat v pražských ulicích, protože patří do oddělení hlídkové služby druhého policejního obvodu.

Titul mistra světa a rekord v mrtvém tahu

Mistrovství světa v silovém trojboji, powerliftingu, se uskutečnilo předposlední říjnový týden v polské Pabianice. Soutěžilo se v silovém dřepu, benči a mrtvém tahu.

Teprve dvaadvacetiletý pražský policista Filip Rotter z oddělení hlídkové služby druhého policejního obvodu zazářil v konkurenci soutěžících z celého světa.

Ve středu ovládl kategorii JUNIOR do 23 let ve váhové kategorii do 90 kilogramů, kde svým posledním pokusem v mrtvém tahu vytvořil nový světový rekord v hodnotě 330 kilogramů.

Další medaile z domácího šampionátu

Po dvoudenním odpočinku se Filip Rotter zúčastnil nedělního klání ve své oblíbené disciplíně, v mrtvém tahu. Filip se rozhodl dobrovolně přesunout do vyšší váhové kategorie, ale ani přesto nenašel přemožitele a podařilo se mu přidat druhou zlatou medaili.

Další dvě zlaté medaile si Filip Rotter přivezl z Mistrovství České republiky v mrtvém tahu, které se konalo v sobotu 6. listopadu v Hošťálkové. Jednu medaili Rotter získal za vítěství ve své kategorii a druhou jako absolutní vítěz v kategorii JUNIOR. „Blahopřejeme a držíme palce v dalších budoucích závodech,“ dodal za policii mluvčí Jan Rybanský.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky powerlifting, mistrovství světa, sport, Filip Rotter, Praha, rekord, zlatá medaile, silový trojboj, Pabianice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvaadvacetiletý pražský policista je mistrem světa. Vytvořil světový rekord v mrtvém tahu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.