Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Skeletonistka Fernstädtová: Bude to sezóna jako každá jiná, jen na konci bude olympiáda

Česko-německá skeletonistka Anna Fernstädtová v pátek na tiskové konferenci promluvila o přípravě na novou sezónu i na olympiádu v Číně. Zároveň představila novou helmu, kterou pro ni navrhl bývalý lyžař Ondřej Bank, a kombinézu na nadcházející závody.

Příprava v Šumperku je náročná

Skeletonistka se poslední dva roky připravuje v Šumperku, kam se právě kvůli přípravě přestěhovala. Tam trénuje s odborníkem na pohyb Josefem Andrlem. „Trénujeme tři až pět hodin denně, trénink trvá 90, někdy až 120 minut," popsal režim Fernstädtové. Podle jeho názoru se skeletonistka za poslední rok výrazně zlepšila. „Anička se stala sportovkyní každým coulem, což o minulé sezóně nemůžu úplně tvrdit. Příprava proběhla nejlépe, jak mohla, teď jedeme intenzivněji."

Sama Fernstädtová potvrdila, že příprava je náročná. „Po snídani jdu na trénink, pak si dám oběd, pak jdu na trénink a pak je konec dne," popsala se smíchem svůj harmonogram. Sezónu ale vnímá jako každou jinou, jen s tím rozdílem, že na konci bude olympiáda.

Do nové sezóny s novou výbavou

Letošní závody plánuje sportovkyně absolvovat ve zbrusu nové helmě, kterou jí navrhl bývalý lyžař Ondřej Bank. Na návrhu oba spolupracovali a vznikla tak přilba speciálně pro potřeby závodkyně. „Je to výzva," řekl k výrobě helem Bank: „v jádru týmu pracovalo pět lidí." 

Do nové sezóny vstoupí Fernstädtová i s novou kombinézou, na jejímž návrhu se také podílela. Kombinéza je zdobená prvky ledu a vody, které symbolizují sport, pro který je určená, a zároveň zájem sportovkyně o životní prostředí. Zářivě žlutá helma má potom připomínat slunce.

Podle trenéra Andrleho bude teď pro sportovkyni klíčové načasování formy. „Forma se nedá udržet déle než nějakých šest až osm týdnů," vysvětlil a dodal, „doufáme, že se nám podaří ji vyšpičkovat před olympiádou."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky sport, skeleton, olympiáda, zimní sporty, Praha, Anna Fernstädtová, olympijské hry, Ondřej Bank, Čína, trénink, Šumperk, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skeletonistka Fernstädtová: Bude to sezóna jako každá jiná, jen na konci bude olympiáda  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.