Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bohnický tenisový klub se těší na novou sezónu. Cílem je udržení týmu ve 2. lize

Tenisový klub LOB S.A. Bohnice se v létě staral o časovou náplň malým tenistům, pro které pořádal sportovní kempy pod vedením zkušených koučů. S představitelem bohnického tenisu Jiřím Knížkem jsme probrali, jak kempy probíhaly a věnovali jsme se také pohledu do budoucna. Tenisový klub LOB S.A. Bohnice se totiž po ročním účinkování v divizi vrátil do 2. tenisové ligy.

Na letních kempech byly vidět perspektivní děti

V létě bohnický tenisový klub uspořádal několik mládežnických kempů, kterých se zúčastnilo 30 až 40 dětí pod dohledem sedmi trenérů. „Měli jsme to uděláno tak, aby na kempech byl dostatečný počet trenérů, aby děti měly zátěž odpovídající jejich výkonnosti. Děti trénovaly dvoufázově na kurtech, do toho měly vloženou ještě fyzickou přípravu a regeneraci. V rámci volného času jsme jim organizovali hry,“ popsal průběh kempů představitel klubu LOB S.A. Bohnice Jiří Knížek.

Na letních tenisových kempech byli vidět i mladí perspektivní tenisté. „Přichází nová vlna šestiletých nebo sedmiletých dětí, u kterých můžeme vidět, že jsou pohybově nadaní, že rodiče jsou připravení podporovat jejich aktivitu, což je vždycky důležité. Často se stává, že u dítěte talent sice vidíme, ale bojujeme s velkou neochotou nebo laxností rodičů, což pak bývá velmi složité,“ vysvětluje Knížek.

Cílem je udržet se ve 2. lize 

Tenisová sezóna 2020/2021 vyvrcholí poslední zářijový víkend, kdy se hrají poslední turnaje. K prvnímu říjnu vyjdou oficiální žebříčky k ukončení sezóny a od 1. listopadu se začnou hrát první turnaje mužů a žen v halové části nové sezóny.

Tenisový klub LOB S.A. Bohnice se po ročním účinkování v divizi zvládl vrátit do 2. tenisové ligy. „Máme cíl udržet se ve 2. lize a bojovat o horní příčky než se do poslední chvíle strachovat o to, jestli nesestoupíme, jako to bylo v předcházejících obdobích, kdy jsme se umisťovali mezi třetím a pátým místem. Hráči na úrovni 2. ligy nejsou žádní profesionálové. Jsou to hráči, kteří mají svá povolání, mají nějaké závazky například v Rakousku nebo Německu a když se to sejde tak, že například do jednoho ze tří rozhodujících utkání o udržení někdo nemůže nastoupit, tak s tím nic neuděláte a prostě sestoupíte,“ vysvětluje složitost situace v poloprofesionálním tenisu Jiří Knížek.

„V takové ruletě není možné odhadovat vůbec nic“

Podle Knížka současné vedení tenisu nenaslouchá klubům a způsobuje tak velmi složitou sportovní situaci, ve které ani to, že je klub lepší, nemusí znamenat úspěch. „Dřív byla taková tradice, že před sezónou se zástupci všech asi dvaatřiceti druholigových týmů sešli k rozlosování a nasazení týmů do jednotlivých skupin. Dnešní vedení nic moc neřeší, všechny pražské týmy jsou v jedné skupině, což znamená, že pražský tým, který sestoupí, je kolikrát lepší než tým, který hraje o postup do první ligy například ve skupině na západě nebo severu Čech. Já jako vedoucí týmu a představitel klubu jsem od roku 2013 ani jednou nebyl pozvaný na nějakou schůzku. Aktuální vedení tenisu zkrátka postupuje velmi direktivně a příliš nehledí na zájmy jednotlivých klubů, nehledí na to, že pražské kluby jsou silnější, prostě je dají do jedné skupiny. Některé ostatní kluby jsou pak jednoocí králové mezi slepými,“ popisuje svůj pohled na věc Jiří Knížek.

Mezi kluby ve 2. lize je konkurence velmi nevyzpytatelná. „Může se stát, že nějaký klub se dá dohromady s hráčkou, která tady právě trénuje na Prague Open a poprosí ji, jestli by za ně po známosti nenastoupila na dva nebo tři zápasy. Z tohoto důvodu není síla konkurence odhadnutelná,“ vysvětluje Knížek a dodává, že úspěchem by pro bohnický tenis bylo, kdyby se nehrálo o sestup. „V takové ruletě není možné odhadovat vůbec nic,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Praha, Prague Open, Německo, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohnický tenisový klub se těší na novou sezónu. Cílem je udržení týmu ve 2. lize  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.