Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dokončení Areálu ledových sportů v Praze 11 se o rok posune

Areál ledových sportů, který by měl vzniknout u základní školy Ke Kateřinkám na pražském Chodově, bude dokončen o rok později než bylo v plánu. Nový termín 30. června 2021 schválili zastupitelé městské části na základě žádosti investora stavby. Zastupitelstvo také potvrdilo přijetí půjčky 35 milionů korun a dotace pět milionů korun od hlavního města pro vstup do společnosti AR Delta, která Areál začala letos stavět. Bod o peněžitém vkladu do firmy zastupitelstvo neprojednalo, starosta Jiří Dohnal (Piráti) materiál z jednání stáhl. Znovu by ho měl předložit pravděpodobně na lednovém zasedání.

Stavba Areálu je od července zastavena. Práce budou pokračovat po vstupu městské části do projektu, vyplývá z dopisu, který AR Delta doručila v říjnu radnici.

Radnice poskytla firmě AR Delta bezplatně pozemky na stavbu Areálu ledových sportů. Investor ho měl postavit na své náklady. Následně ovšem požádal o spolufinancování pražský magistrát, který se odmítl stát přímým partnerem projektu. Závazek na sebe hodlá vzít Praha 11.

Tento krok kritizuje zejména opoziční strana Hnutí pro Prahu 11. Nelíbí se jí, že se městská část výrazně zadluží a ve společném podniku s AR Delta bude mít jen poloviční podíl, přestože její vklad bude mnohem vyšší. Pro dostavbu Areálu bude muset městská část žádat o bankovní půjčku zhruba 200 milionů korun, upozornil už před časem na magistrátním výboru pro zdravotnictví, sport a volný čas zastupitel Prahy 11 Ladisla Kos ml. (Piráti). I podle Dalibora Mlejnského z opoziční strany Jižní Město - náš domov je vstup do společnosti nejkomplikovanější variantou, jak současnou situaci řešit.

Problematické podle opozice bylo už schválení přijetí půjčky 35 milionů korun. Původně radnice žádala o dotaci 35 milionů korun a půjčku pět milionů korun na zvýšení kapitálu ve firmě. Podle senátora a zastupitele Prahy 11 Ladislava Kosa (HPP11) starosta zaslal na magistrát dopis, kde žádal o peníze v opačné výši, aniž by tento krok schválila rada nebo zastupitelstvo. Kvůli tomu vyvolal hlasování o odvolání starosty, které ale většina zastupitelů nepodpořila.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto arealls.cz

Štítky ČR, správa, sporty, zastupitelstvo, Praha, sport, AR DELTA, a.s., městská část, půjčka, Česká pirátská strana, Jiří Dohnal, Chodov, Pražský magistrát, Dalibor Mlejnský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení Areálu ledových sportů v Praze 11 se o rok posune  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.