Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začíná liga amerického fotbalu. Obhájci Prague Lions se nepřihlásili kvůli obavám z koronaviru

Bez obhájce titulu se uskuteční letošní česká liga amerického fotbalu. Prague Lions se totiž nepřihlásili kvůli obavám z koronaviru. Favority jsou vicemistři uplynulých tří sezon Ostrava Steelers.

Paddock liga je rozdělena na dvě skupiny. Západ hrají Pilsen Patriots, Prague Mustangs, Ústí nad Labem Blades, Vysočina Gladiators a skupinu Východ tvoří Brno Alligators, Brno Sigrs, Přerov Mammonths a favorizovaní Ostrava Steelers.

V základní části každý odehraje osm zápasů místo původních deseti a z každé skupiny postoupí dva celky do semifinále. Czech Bowls XXVII by se měl uskutečnit v rozmezí 30. října až 9. listopadu. Sestupovat se tentokrát nebude.

Liga měla začít koncem března, ale nestalo se tak kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19. Osmičlenná soutěž odstartuje o nadcházejícím víkendu a o šampionovi se rozhodne na přelomu října a listopadu v tradičním Czech Bowlu.

Jisté je, že Lions na loňský pátý domácí titul nenavážou. "Po měsících rozprav s hráči a členy týmu jsme se rozhodli sezony nezúčastnit. Po té, co jsme zažili virus i v našich kruzích, jej nepodceňujeme. Živobytí našich hráčů bylo jedním z největších faktorů v našem rozhodovacím procesu," uvádí klub na svém webu.

"Přemlouval jsem je velmi, přijde mi to nelogické," řekl na tiskové konferenci předseda asociace Filip Hobza a dodal: "Nelibě to nesou i soupeři, aby jejich případné úspěchy nebyly znevažovány, protože soutěž nehrál obhájce titulu."

Speciální opatření proti koronaviru asociace nezavádí. Testování na covid-19 či měření teploty povinné není. "Každý se řídí platnými opatřeními hygieny," řekl ligový komisař Michal Rosíval s tím, že pokud tým vynechá více než dva zápasy, bude ze soutěže vyřazen. "Věřím, že liga bude bavit a nenastanou komplikace," přeje si Hobza.

Poprvé v historii soutěže založené v roce 1994 nebude hrát ani jeden z elitních pražských celků. Lions se nepřihlásili a Prague Panthers hrají rakouskou ligu. "Poprvé může být finále bez pražské účasti," dodal Rosíval. Metropoli bude zastupovat nováček v nejvyšší soutěži Prague Mustangs.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Prague Lions

Štítky Praha, Prague Lions, americký fotbal, koronavirus, Paddock liga, COVID-19, Ostrava Steelers, soutěž, Brno Alligators, Vysočina Gladiators, Czech Bowl, Brno, Prague Panthers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná liga amerického fotbalu. Obhájci Prague Lions se nepřihlásili kvůli obavám z koronaviru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.