Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pražský maraton 3. května nebude, hledá se termín na podzim

Pražský maraton se 3. května nepoběží. Očekávanou zprávu, která byla nevyhnutelná vzhledem k aktuálnímu vývoji pandemie koronaviru, dnes oznámili na facebooku pořadatelé. Hledají nový termín pro jediný maraton ve svém seriálu RunCzech. Měl by být na podzim.

Vzhledem k aktuálnímu omezení volného pohybu osob a povinností nosit venku ochranu nosu a úst je i sama příprava na maraton komplikovaná. Elitní závod navíc do Prahy láká tisíce běžců ze zahraničí, což by rovněž nyní nebylo možné, a je otázkou, jak se opatření budou uvolňovat.

"Věříme, že v květnu bude již situace lepší, avšak nyní je jistější zůstat doma či běhat sám krátké vzdálenosti v pomalém tempu. V cíli vás chceme přivítat s úsměvem na tváři a radostí v očích," vysvětlili pořadatelé.

Podzimní termínová listina se zahušťuje. Na období po prázdninách přeložili své závody organizátoři řady světových jarních maratonů včetně obřích podniků v Bostonu a Londýně. Do podzimních měsíců, kdy lze doufat v uklidnění současné situace, se posouvá i řada domácích běžeckých závodů. Přibývají k těm, které tam už původně byly.

Seriál RunCzech už v podzimních měsících počítá s Grand Prix v Praze (5. září), půlmaratonem v Ústí nad Labem (19. září) a krosovým závodem Liberec Nature Run (4. října). Hledá se rovněž náhradní termín pro půlmaraton v Praze, který museli pořadatelé už dříve odložit z původně plánovaného 28. března.

Pro vytrvaleckou elitu může být podzimní maraton šancí splnit limit na olympijské hry v Tokiu, které se kvůli koronaviru uskuteční až v roce 2021. Útok na kritérium požadované mezinárodní federací v Praze plánoval Jiří Homoláč.

Autoři | Foto RunCzech

Štítky Sport, atletika, koronavirus, Praha, maraton, odložení, Pražský mezinárodní maraton, maratonský běh, RunCzech, pandemie covidu-19, Facebook, podzim, Letní olympijské hry 2021, Grand Prix, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský maraton 3. května nebude, hledá se termín na podzim  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.