Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Třetí ročník obnoveného běžeckého závodu Berounská 10

Po úspěšném znovuobnovení tradičního běžeckého závodu Berounská 10, který se původně konal již v roce 1980, se nyní s radostí chystáme na jeho třetí ročník. Tento závod, který se rychle stal oblíbeným mezi běžeckou komunitou, se koná 18. května 2024.

Berounská 10 v sobě spojuje historii a moderního sportovního ducha. Závodníci mají na výběr z několika tratí, včetně tradiční desetikilometrové trasy vedoucí krásnou lesní krajinou s cílem u rozhledny Děd. Závod je otevřen pro běžce všech úrovní, od profesionálů až po rodiny s dětmi.

Závod začíná ve vesnici Zdejcina, kde na běžce čeká mírné stoupání. Cesta se poté rozdělí na kratší 4 km okruh vedoucí zpět do Zdejciny a 10 km trasu směřující k vyhlídce Děd. Účastníci mohou očekávat občerstvení v polovině a na konci závodu.

Organizátoři závodu, v čele s Romanem Stolejdou, si kladou za cíl nejen obnovit tuto běžeckou tradici, ale také poskytnout účastníkům jedinečný zážitek spojený s radostí z běhu a krásou přírody. Závod nabízí také bohatý doprovodný program.

Roman Stolejda říká: „Vzpomínka na závody z mého dětství mě inspirovala k obnově tohoto nádherného závodu. Berounská 10 je unikátní díky svému profilu a prostředí. Věřím, že si závod užijete a každý rok se rádi vrátíte. Srdečně zveme všechny sportovce, aby se připojili k této vzrušující události plné výzev a krásné přírody.“

Všichni zájemci o účast v závodu se mohou registrovat na oficiálních webových stránkách www.berounska10.cz.

Účastníkům se doporučuje přijet včas pro vyzvednutí startovního čísla a připravit se na všechny povětrnostní podmínky. Akce je dobře organizována s možnostmi občerstvení a parkování, což zajišťuje hladký a příjemný zážitek pro všechny běžce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky běžecký závod, Beroun-Zdejcina, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí ročník obnoveného běžeckého závodu Berounská 10  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.