Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Curling, krasobruslení i hokej. V Praze začal fungovat nový areál ledových sportů

Na pražském Jižním Městě začal v Kateřinkách ve zkušebním provozu fungovat areál ledových sportů Ice Arena. Na dvou ledových plochách se bude hrát například hokej, curling či se budou konat krasobruslařské závody. Zasportovat si bude moci rovněž veřejnost. Novinářům to řekli místostarostka Zuzana Böhmová a radní Jiří Dohnal (oba Piráti). Výstavba začala před asi čtyřmi lety a stála okolo 200 milionů korun. Majitelem je společnost AR Delta.

Cesta k ledové ploše byla podle radnice dlouhá

„Cesta k tomu, aby ledová plocha na Jižním městě byla, tak byla, řekněme, dlouhá a trnitá. V hale bude určitě hokej, krasobruslení, curling. Bavili jsme se, že tu bude širší nabídka pro veřejnost, hodiny pro seniory, mladé, speciálně pak také pro rodiny s dětmi," řekla Böhmová.

Pozemek, na kterém hala stojí, patří městské části a majitel má takzvané právo stavby. Radnici jsou garantovány hodiny vyčleněné pro základní školu Ke Kateřinkách. „Ta tady má jednu hodinu denně zdarma. Garantovány jsou i hodiny pro veřejnost," uvedla Böhmová. Sportovat v areálu budou moci i děti z jiných jihoměstských škol, avšak tyto školy budou muset za pronájem platit.

Jedna plocha pro hokej, druhá pro curling či krasobruslení

Akce pro veřejnost by se podle provozního ředitele haly Jakuba Stromka měly konat především o víkendech. Poprvé se veřejné bruslení uskuteční na začátku srpna. V areálu jsou dvě ledové plochy. Jedna bude sloužit pro hokej, druhá potom pro minihokej, curling či krasobruslení. Učit se budou také základy bruslení. Rozměry hřišť splňují požadavky pro mezinárodní utkání.

V hlavním městě dále funguje například Ice Arena v Letňanech, kde se hraje především hokej. Další haly jsou v Braníku nebo v Bubenči a zimní stadion funguje také na Hvězdě. V minulosti si mohli lidé jít zabruslit na stadion na Štvanici, který ale nechalo hlavní město před více než deseti roky zbourat. Skončil rovněž provoz na známé smíchovské Nikolajce. Veřejná kluziště pak provozují v zimě také pod širým nebem radnice městských částí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ICE ARENA Kateřinky

Štítky areál ledových sportů, bruslení, sporty, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Curling, krasobruslení i hokej. V Praze začal fungovat nový areál ledových sportů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.