Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Letnou se prohnali skateboardisté. Na nebezpečný sjezd se vydalo 20 závodníků

V sobotu 22. července se v Kostelní ulici konal první ročník závodu Steep Street (v překladu strmá ulice). Autorem nápadu na takový závod byl výrazný český skateboardista Maxim Habanec, který se závodu také sám účastnil. Podobné sjezdy se po světě už konají, v Praze se jednalo o premiéru.

Závodníci na skateboardech se předháněli nejen v tom, jak rychle trať sjedou, ale také jaké triky předvedou na překážkách, které pořadatelé na trať vybrali. Ať už se jednalo o skok přes kontejner nebo několik metrů dlouhé zábradlí, trať byla velmi nebezpečná. Závodníci navíc jezdí bez chráničů a bez helem. Odpolední podívaná tak byla nabitá adrenalinem a neobešla se bez krvavých zranění.

„Probouzí to ve mně oheň!“

Součástí skateboardingu jsou pády na tvrdý beton, zlomeniny a hlavně odřeniny. O sjezdu, jaký byl k vidění na Letné, to platí dvojnásob. Když jsem zahlédla jednoho ze zahraničních závodníků odpočívat mimo trať nedalo mi to a musela jsem se zeptat. „Je to jako život. Život není lehký. Vlastně kdyby byl život lehký a ty sis nikdy nenabila pusu, tak je to nuda,“ vysvětlil mi opocený a odřený Španěl Jaime Mateau„Probouzí to ve mně oheň, chuť žít,“ dodal. Takže je to o adrenalinu. V kraťasech a bavlněném tričku se na skejtu spustit nesmyslnou rychlostí z kopce a do toho skákat až dva metry do výšky. 

„Ale taky se fakt těším, až přijdu domů, umeju se, ošetřím si rány a všechno tohle ze sebe umeju. To je taky úžasný,“ dodal skateboardista ještě se smíchem a vyrazil znovu na nebezpečnou trať.

Na akci se přišly podívat stovky zájemců, několik desítek jich pak koukalo přímo ze svých balkonů v Kostelní ulici. I přes pražící slunce bylo kolem trati plno celé odpoledne a diváci vydrželi až do konce. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky sport, skateboarding, sjezd, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Letnou se prohnali skateboardisté. Na nebezpečný sjezd se vydalo 20 závodníků  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.