Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Velké Chuchli začíná dostihová sezona. V osmi dostizích se představí devadesát koní

Na Velký pátek začne ve Velké Chuchli dostihová sezona. Vrcholy úvodního závodního dne v Praze budou Gomba handicap a Velká dubnová cena. V dostihovém kalendáři na rok 2023 nechybějí tradiční velké taháky jako České derby a Velká pardubická. Derby je naplánované na 25. června, vrchol domácí překážkové sezony se uskuteční 8. října.

Na úvod se na chuchelském závodišti představí v osmi dostizích takřka 90 koní a třicet jezdců. Sprinterský Gomba handicap na 1200 metrů bývá sázkařskou loterií, protože v něm koně nesou různé zatížení podle předchozí výkonnosti. Mírným favoritem letošního ročníku je čtyřletý tmavý hnědák Caucasian. Loni se postupně zlepšoval a na konci října s přehledem ovládl mosteckou Českomoravskou cenu.

Velká dubnová cena se poběží na 1800 metrů a přítomnost kvalitních tempařů Pace Mana a Odsonnea slibuje svižný průběh. Na startu bude také trojice špičkových klisen v čele se Shabanou, která loni vyhrála pět dostihů včetně slovenských Jarní ceny klisen a Oaksu.

Do sezony vstoupí také příslušníci klasického ročníku, tedy tříletí koně chystající se mimo jiné na České derby. Do tří dostihů nižších kategorií je jich nahlášeno celkem čtyřicet, takže sledované budou v pátek i rámcové dostihy. Doprovodný program se ponese ve Velké Chuchli ve velikonočním duchu. První dostih odstartuje ve 14:00, areál se otevře o dvě hodiny dříve.

Blíží se také zahájení překážkové sezony. První dostihový mítink v Pardubicích je naplánovaný na 16. dubna. Budou v něm na programu rovinové dostihy i závody přes proutěné překážky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Chuchle Arena Praha

Štítky sport, dostihy, Velká Chuchle, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velké Chuchli začíná dostihová sezona. V osmi dostizích se představí devadesát koní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.