Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Basketbalistky USK dnes mohou slavit dvanáctý ligový titul v řadě. Bojují proti Žabinám

Hráčky basketbalového klubu USK Praha mohou už dnes večer v domácí hale Královka oslavit zisk dvanáctého ligového titulu v řadě. Ve finálové sérii hrají proti brněnským Žabinám, které v předchozích dvou zápasech porazily 78:44 a 82:47. O tom, zda svěřenkyně Natálie Hejkové získají proti Žabinám už šestnácté ligové zlato v historii, se začne rozhodovat dnes ve 20:15, kdy utkání začíná.

Hráčky USK Praha vyhrály předchozí dva finálové zápasy doma 78:44 a v Brně 82:47. V obou případech šly za vítězstvím od samého začátku. Na úvod série excelovala Alyssa Thomasová, při zisku druhého bodu v sérii její americká spoluhráčka Brionna Jonesová. I soupeřky z Brna připouští, dnes večer je nejspíš čeká poslední finálový zápas.

„Dva první zápasy s USK nám ukázaly, kam svým způsobem sahají naše momentální limity. Dvojice Thomas-Jones je, dle mého názoru, pro nás velmi velké sousto. V podstatě se celá jejich hra točí kolem nich. Ráda bych ale, abychom mohly ukázat nejlepší verzi naší hry a být tak lepší konkurencí," uvedla pro klubový web tahounka Žabin Petra Záplatová.

„Je rozdíl prohrát a prohrát. Tato sezona pro nás byla velmi úspěšná a přála bych si ji nezakončovat tak trpce. Ráda bych si s tou zaslouženou medailí na krku řekla, že alespoň ten třetí zápas jsme si s holkama užily,“ dodala Záplatová.

Zápas začíná v hale Královka dnes ve 20:15.

Ohodnoť článek

Foto ZVVZ USK Praha

Štítky sport, basketbal, ženy, liga, play off, finále, USK, Praha, USK Praha, Královka, Brno, Petra Záplatová, Alyssa Thomasová, Brionna Jonesová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky USK dnes mohou slavit dvanáctý ligový titul v řadě. Bojují proti Žabinám  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.