Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražský Olymp má letos nejvyšší ambice. Trenér Mitáč cítí z týmu chuť uspět

Volejbalistky pražského Olympu před ročníkem výrazně posílily, když se ze zahraničí vrátila hvězdná Aneta Havlíčková - Kocmanová. To rázem pasovalo celek z hlavního města do role jednoho z favoritů na titul. „My jsme letos tým sestavili nadstandardně dobře s velkými ambicemi,“ hlásí trenér Stanislav Mitáč.

Spolupráce juniorek se zkušenými hráčkami

Při posilování nezůstalo pouze u slavné odchovankyně. Ve Vršovicích se hlásila v létě také reprezentantka Eva Hodanová, která se vrátila z německé Bundesligy oklikou přes Olomouc. Ty doplnila zkušená Leona Neumannová, která posledních pět sezon strávila ve švýcarském Luzernu.

K tomu připočtěme kostru kádru, kterou se podařilo udržet z loňska: Smutná, Šimáňová, Purchartová, Pešková a Komárková. Tu doplnil o mladé hráčky.

„Nabídli jsme spolupráci mladým hráčkám, které jsou věkem ještě juniorky, aby mohly trénovat se zkušenými hráčkami a spolupráce s nimi je posouvala,“ vysvětluje Stanislav Mitáč a dodává: „Sázíme na ně do budoucna, že nám tu odvedou práci. Zatím však mají málo herních příležitostí, protože soutěž je narušená covidovou aktivitou. Zkrátila se na dvě kola oproti původním třem, takže i v těch lehčích zápasech nedostávají tolik příležitostí nebo minimální.“

Italská kondiční příprava

Kromě hráčských posil přibyla jedna i do realizačního týmu. Ten se rozšířil o Itala Paola Boschettiho, který dbá na kondici hráček „Paolo s námi pracoval už loni, ale měl ještě povinnosti v Číně. Holky teda zpravidla navštěvoval v posilovně jednou za měsíc, kde je zkontroloval a upravil kondiční posilovací programy. V letošní sezoně je s námi celou dobu. Má na starosti přípravu jak profesionálních hráček, tak i studujících hráček a s jeho prací jsme spokojeni,“ chválí Stanislav Mitáč posilu z Itálie.

Ta na hráčkách nenechává ani nitku suchou. „V některých okamžicích jsou hráčky hodně unavené, protože zvedají kila, která doposud nezvedaly,“ popisuje kondiční přípravu trenér Mitáč. „V posilovně jsme dvakrát týdně. Volejbalový trénink po posilovně a druhý den je náramně těžké holky přesvědčit, že se musí plně soustředit na volejbalové aktivity,“ dodává.

Boj o špičku extraligy

Tvrdá dřina během týdne se odráží na výsledcích. Pražanky bojují o špičku, když jsou třetí. Bod ztrácí na druhou Olomouc a čtyři na první Liberec. Ten dokázaly jako jediné v dosavadním průběhu extraligy porazit, a to hned ve dvou případech.

„Máme do téhle chvíle pouze dvě porážky, ale rozdali jsme spoustu bodů v tiebreacích. Dá se to dobře komentovat sloganem, který já rád používám – Bohatým bereme, chudým dáváme. I když v tomto případě tomu tak nebylo. Těžké pětisetové bitvy byly s Ostravou, Olomoucí, KP Brnem a Libercem. Svědčí to o tom, že prvních pět týmů se dokáže vzájemně potrápit a porazit,“ hovoří o letošní extraligové vyrovnanost Stanislav Mitáč.

Pražanky jsou v pětisetových zápasech silné. Dokázaly je pro sebe získat hned ve čtyřech případech z pěti. Navíc otáčely stav 0:2 na sety. „Zkušenosti, mentální síla a víra ve vlastní umění spojené s dobrým trénováním ten tým žene k vítězství,“ říká na adresu svých hráček Stanislav Mitáč.

Výrazně se také projevuje osobnost a zkušenosti Anety Havlíčkové - Kocmanové. „Je to hráčka, která u nás vyrostla a my jsme rádi, že tady s námi je. Uvidíme, co bude příští rok. Její volejbalové kvality a zkušenosti jsou nenahraditelné. Žádná tak zkušená hráčka v tuto chvíli na domácích palubovkách nesportuje. Dokáže svým profesionálním přístupem zabrat, kdy se zabrat má,“ vypráví o svém útočném esu Mitáč.

V Praze se nyní připravují na Final 4 Českého poháru, které je na programu 7. - 8. února v Teplicích. „Jsme rádi, že jsme postoupili. Byl to jeden z cílů letošní sezony,“ těší Mitáče. V boji o pondělní televizní finále čeká Olymp velká výzva. „Vyšel na nás Liberec, ale chceme-li dosáhnout met nejvyšších, tak se musíme umět i s tímto soupeřem poprat,“ hlásí před jedním z vrcholů ročníku Stanislav Mitáč.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto ČVS - Český volejbalový svaz

Štítky sport, volejbal, Praha, Olymp, Aneta Havlíčková, Olomouc, posilovna, Liberec, Německá fotbalová Bundesliga, Eva Hodanová, Leona Neumannová, VK Královo Pole, Lucern

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský Olymp má letos nejvyšší ambice. Trenér Mitáč cítí z týmu chuť uspět  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.