Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Basketbalistky USK Praha neprohrály ligový zápas už deset sezon a slaví další titul

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vybojovaly rekordní 17. titul v české lize. Ve třetím finálovém utkání porazily doma Žabiny Brno 87:54 a sérii ovládly 3:0 na zápasy. Nejvyšší soutěž vyhrály potřinácté za sebou, čímž vyrovnaly sérii svých dnešních soupeřek z let 1996 až 2008. V součtu s federální ligou získaly Pražanky 25. titul a upevnily si vedení v čele historického žebříčku před Spartou (23).

USK neprohrál v lize v desáté sezoně po sobě a prodloužil rekordní sérii výher na 272 zápasů

USK neprohrál v lize v desáté sezoně po sobě a prodloužil rekordní sérii výher na 272 zápasů. Naposledy v soutěži zaváhal ve finále v roce 2013 se stejným soupeřem (tehdy IMOS Brno). V této sezoně překonal také předchozí maximum Brna (256 vítězných zápasů).

Nejlepší hráčkou vítězného týmu byla Brionna Jonesová, která zaznamenala v utkání double double za 32 bodů a 12 doskoků. Americká pivotka získala i ocenění pro nejužitečnější hráčku finálové série.

Žabiny obsadily stejně jako vloni druhou příčku a nerozšířily sbírku 14 titulů. Naposledy triumfovaly v sezoně 2009/10. V této sezoně vyhrály při absenci USK Praha domácí a Federální pohár.

Pražanky si vývoj utkání hlídaly

Před začátkem utkání obdržela cenu pro hráčku do 23 let s nejlepším poměrem asistencí a ztracených míčů domácí Simona Sklenářová. Čtvrtý tým uplynulého ročníku Evropské ligy chtěl navázat na první dvě finálové vítězství 89:73 a 94:71. Od úvodu se musel obejít bez Maríi Condové, která si po jednom ze soubojů poranila kotník.

Brňanky měly povedený nástup, celou úvodní čtvrtinu se držely ve vedení a také díky šesti bodům Elišky Hamzové vedly 20:15. USK však ve druhé části zlepšil obranu a vývoj po jedenáctibodové šňůře otočil. Hlavní oporou byla Jonesová, která v polovině zápasu měla už 24 bodů a sedm doskoků. USK ovládl druhou část 34:12 a do kabin odcházel se sedmnáctibodovým vedením.

Pražanky po přestávce dál zvyšovaly náskok a Jonesová si v průběhu třetí čtvrtiny zajistila double double. Brňanky navíc dohrávaly bez rozehrávačky Hamzové, která si na začátku závěrečné části zranila levou nohu. Vedení domácího celku narostlo v jednu chvíli až na 35 bodů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZVVZ USK Praha

Štítky sport, basketbal, ženy, liga, play off, finále, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky USK Praha neprohrály ligový zápas už deset sezon a slaví další titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.