Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Sparta doma přejela Vítkovice a je stále lídrem ligy

Hokejisté Sparty v pátek doma potvrdili úlohu favorita a porazili Vítkovice 5:3. Výhru vystřelil v poslední třetině mladík Vitouch, pro kterého znamenal gól premiérovou extraligovou branku. Svěřenci Uweho Kruppa jsou tak se 72 body prvním týmem tabulky. Na druhý Liberec má Sparta náskok tří bodů, Bílí tygři mají však ještě čtyři zápasy k dobru.

Účet zápasu otevřel v pátek exsparťan Roberts Bukarts, jenž dělovkou z propálil Machovského v bráně. Skóre se pak již do konce třetiny nezměnilo a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

V polovině zápasu  ztratil vítkovický Daniel Krenželok trestuhodně puk u své branky a toho využil Robert Říčka, jenž přesnou trefou rozvlnil síť - 1:1.

Jeden z obránců Sparty si najel do rohu obranného pásma pro puk, jenže ten se odrazil nešťastně přes jeho hokejku až k brance, kde stál pohotový Miroslav Indrák a po jeho přisunutí mířil Šimon Stránský přesně do levého horního růžku.

Sparta i přes druhou ztrátu odpověděla bleskově, když Jeremie Blain udržel modrou čáru a pobídl rozjetého Michala Řepíka, na jehož kličku do bekhendu byl Miroslav Svoboda krátký.

Výborný závěr prostředního dějství korunovali sparťané při vyloučení Robertse Bukartse, při němž zasypali hostující branku střelami, z nichž gólem skončila až dělovka Miroslava Formana z hranice kruhu.

Ve třetí třetině výraznější šance nepřicházely, čemuž přispěla také nepřesnost kombinací i častá přerušení. Hluchou část ukončil až David Vitouch, jenž na útočné modré vyhrál dostih se soupeřem, prosmýkl se kolem něho a podél Miroslava Svobody zasunul puk do branky.

Pro sparťanského mladíka se jednalo o první extraligovou trefu kariéry. Domácí radost však netrvala dlouho, jelikož sudí signalizoval vyloučení a Rastislav Dej vyslal od modré čáry přesnou dělovku, kterou vrátil Vítkovice na dostřel.

Po snížení byli hosté na koni, ale když už se dostali do zakončení, Spartu podržel brankář Matěj Machovský. V posledních minutách si sparťané zkomplikovali situaci trestem pro hráčskou lavici za špatný postup při vhazování, přesto defenziva Sparty tlak soupeře ustála.

K vyrovnání nevedla ani vítkovická power-play už čtyři minuty před koncem, při které se navíc do prázdné branky prosadil Jan Košťálek a arénou zněla "Pátá".

Navýšit mohl ještě Jiří Smejkal, jehož samostatný únik a bekhendové zakončení vychytal parádním zákrokem Miroslav Svoboda. Sparta už si dvoubrankový náskok pohlídala a dokráčela k vítězství 5:3.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sparta Praha, hokej, vítkovice, výhra, AC Sparta Praha, MFK Vítkovice, FC Slovan Liberec, Uwe Krupp, Miroslav Svoboda, Matěj Machovský, Roberts Bukarts, Daniel Krenželok, Robert Říčka, Miroslav Indrák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Sparta doma přejela Vítkovice a je stále lídrem ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.