Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta prohrála na domácím ledě s Třincem 2:3 a ve finále ztrácí 1:2 na zápasy

Hokejisté Třince vyhráli třetí finále play off extraligy na ledě Sparty 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:1. Pražané stejně jako v předchozích utkáních o titul vedli, ale Oceláři dvěma góly ve druhé třetině otočili vývoj ve svůj prospěch. Sparta v play off prohrála poprvé doma, Třinec naopak úspěšně zvládl i páté utkání v halách soupeřů. Utkají sledovala vyprodaná O2 arena a 17 220 diváků je nejvyšší návštěva v sezoně. Finálová bitva pokračuje v sobotu v Praze.

Zatímco domácí nastoupili do prvního domácího duelu v sérii ve shodné sestavě jako v úterý v Třinci, Oceláři udělali dvě změny. Do hry se po zdravotních problémech vrátil útočník Daňo, do obrany Zahradníček.

Po vyrovnaném úvodu převzala aktivitu Sparta a v 10. minutě se dostala i do vedení. Sobotkovu přihrávku zpoza branky využil Řepík a Pražané tak i ve třetím finále skórovali jako první.

Oba týmy si poté zahrály první přesilové hry, skórovat v nich ale nedokázaly. Na začátku druhé třetiny se do slibné šance dostal Ondřej Kovařčík, Hudáčka v brance Sparty však nepokořil. Na druhé straně prokázal svou rychlost Forman, Kacetl byl připravený.

Ve 29. minutě se Třinci podařilo vyrovnat, když se v početní výhodě prosadil důrazný Marcinko. Pražané se mohli dostal do vedení při vyloučeních Marcinka a Musila, Kacetl však chytal výborně. Po sérii šancí na obou stranách se ve 38. minutě prosadil Nestrašil, jenž zakončil Kundrátkovu akci a posunul Oceláře do vedení.

Slezané se následně zaměřili na pozornou defenzivní činnost a čekali na svou šanci z brejku. Dočkali se ve 48. minutě, kdy Roman našel před brankou volného Draveckého a slovenský útočník přiblížil Třinec k vítězství.

V nervózním závěru si domácí připsali jedno dílčí vítězství, neboť Dvořák v bitce pokořil Draveckého. Šestnáct sekund před koncem se podařilo snížit Kašemu, více ale Sparta nezvládla.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Řepík (Sobotka, Forman), 60. D. Kaše (Němeček. Řepík) - 29. Marcinko (Marinčin, Hrňa), 38. Nestrašil (Kundrátek), 48. Dravecký (M. Roman, Hrehorčák). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Brejcha, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc T. Dvořák - Dravecký oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 17 220 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, D. Kaše. Buchtele - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Svačina, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jakub Pláteník

Štítky hokej, extraliga, play off, finále, Sparta, Třinec, AC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, O₂ arena, HC Sparta Praha, Ondřej Kovařčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála na domácím ledě s Třincem 2:3 a ve finále ztrácí 1:2 na zápasy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.