Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta prohrála v Brně. Kometě pomohl k výhře navrátilec Martin Erat

Hokejisté Komety Brno se po pěti zápasech na hřištích soupeřů představili ve vlastní hale a v 30. kole extraligy zdolali Spartu 5:3. Vítěznou branku dal v polovině utkání obránce Filip Pyrochta. V sestavě domácích se poprvé v sezoně po plánované operaci a rekonvalescenci představil Martin Erat. Osmatřicetiletý útočník přispěl k výhře svého týmu jednou asistencí a posunul Kometu na bod od šesté pozice.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. P. Holík (Mueller), 18. J. Hruška (Rákos), 25. Zaťovič (P. Holík, Vincour), 32. Pyrochta (M. Erat, J. Hruška), 56. J. Hruška (Rákos) - 12. Pech (Forman, M. Jandus), 20. V. Růžička (Blain, Kalina), 35. Blain (Pech, V. Růžička). Rozhodčí: Hradil, Kika - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Náskok Sparty, která prohrála druhé z posledních tří utkání, se v čele tabulky před druhým Libercem ztenčil na jeden bod. Zápas sledovalo 7700 diváků, čímž Brno zaokrouhlilo počet vyprodaných duelů v extralize na 200.

Erat se postavil do prvního útoku vedle Tomáše Plekance, oba veterány doplnil Tomáš Vincour a tato trojice dala dohromady 2121 startů v NHL. „Erat přinesl do hry další zkušenost, stačily dva tři tréninky přesilovek a už se to promítlo do výsledků," liboval si přínos zkušeného hráče trenér Kamil Pokorný. „První zápas po tři čtvrtě roce, jsem v pohodě," byl mezi novináři strohý Martin Erat. Na druhé straně chyběl zraněný Machovský, mezi sparťanskými tyčemi stál Jakub Sedláček.

Po opatrném začátku šla do vedení Sparta, když Forman ideálně uvolnil Pecha, který z mezikruží nedal Vejmelkovi šanci. Kometa svůj následný tlak proměnila ve dvě branky, když se zblízka trefili Holík a z nulového úhlu procpal puk za čáru Hruška. Vedení ale Brnu sebral přesnou střelou v přesilové hře Růžička.

Na začátku druhé třetiny ovládla dění na ledě Kometa, dobrým forčekinkem a bruslením si vynutila převahu, z které pramenily fauly hostujícího týmu. A přesilovky šly dnes Brňanům skvěle. Třetí gól dal po kombinaci elitního útoku Zaťovič, jenž se vrátil do sestavy po krátké zdravotní absenci, na čtvrté trefě se podílel první sezónní asistencí Martin Erat.

Sparta ale také dokázala trestat v početní výhodě, Pech svojí třináctou asistencí v ročníku a celkově 350. v kariéře nabil krásně Blainovi, který snížil stav opět na jednobrankový rozdíl. „Je to hezké, že jsme dali góly z přesilovek, ale neuhlídali jsme si prostor před vlastní bránou a Brno toho využilo," poukázal na klíčové momenty střetnutí Lukáš Pech, dnes vyhlášený jako nejlepší hráč poraženého celku.

V úvodu třetího dějství stálo při domácích štěstí, když při signalizovaném vyloučení sparťanů trefili domácí při nepřesné rozehrávce tyč vlastní prázdné branky. Kometa ale v dalším průběhu dobře bránila, nepouštěla Spartu do náporu. Z brejku pak udeřila díky Hruškovi popáté v utkání a rozhodla o svém vítězství. „Tři body jsou víc, než vánoční pohoda," usmíval se střelec Jan Hruška.

Hlasy trenérů po utkání

Kamil Pokorný (Brno): „Spartě vyšel lépe úvod, po vyrovnávacím gólu jsme se zvedli, hodně nám pomohli vynikající diváci. Otočili jsme skóre. Klíčové pro vývoj byly přesilové hry, využili jsme obě ve druhé části. Ve třetí jsme chtěli hrát dál aktivně, ale hlavně bezpečně směrem dozadu. Sparta musela jít za výsledkem, my jsme si počkali na kontr a díky němu jsme potvrdili výhru. Musím hráčům poděkovat, že odvedli parádní práci a předvedli výborný výkon.“
Uwe Krupp (Sparta): „Do utkání jsme vstoupili dobře, vytvořili jsme si převahu a zaslouženě šli do vedení. V dalším průběhu hry jsme doplatili na vyloučení, Brno mělo silné přesilovky, dostalo nás v nich pod tlak a v prostoru před brankou toho dokázalo náležitě využít. To byl zřejmě hlavní důvod jeho vítězství, i když my jsme také neodehráli špatný zápas, ale neprosadili jsme se před bránou."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Kometa Brno, Roman Kantor

Štítky hokej, sport, Kometa Brno, HC Sparta Praha, AC Sparta Praha, Martin Erat, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Jan Hruška, Lukáš Pech, Filip Pyrochta, Vlastimil Růžička, Tomáš Vincour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála v Brně. Kometě pomohl k výhře navrátilec Martin Erat  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.