Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Sparta porazila Zlín 4:1, zajistila si čtvrtfinále a do play-off půjde z třetího místa

Hokejisté Sparty porazili v 59. kole extraligy Zlín 4:1, připsali si šestou tříbodovou výhru v řadě a v základní části obsadí třetí místo. Už jistého sestupujícího z nejvyšší soutěže zdolali v tomto týdnu podruhé. Dvěma góly a asistencí se na výhře Sparty podílel nejproduktivnější hráč soutěže Filip Chlapík.

Pražané byli od začátku výrazně střelecky aktivnější, brankář Huf si za úvodních 20 minut připsal 14 zákroků, kapituloval však pouze jednou. Sparťané se snažili často kombinovat až "do prázdné". Skóre se poprvé změnilo v 15. minutě, kdy Huf vyrazil Chlapíkovu střelu k dojíždějícímu Tomáškovi, který puk pohotově dorazil za brankovou čáru.

Gólman Sparty Hudáček, který dostal přednost před Machovským, se naopak nudil. Podle statistik si v první části připsal jen jeden zákrok. Zlínští jej výrazně neohrozili ani v přesilové hře při Doležalově vyloučení.

K očekávané výhře domácí posunul ve 23. minutě Chlapík, který vzal v početní výhodě zakončení na sebe a prostřelil Hufa. V další přesilovce trefil Matuškin tyčku. Sparta byla i nadále nebezpečnější. Sobotka ale ve slibné pozici nemířil přesně. V polovině utkání připravil Horák gól pro Doležala a Sparta vedla 3:0.

Zatímco Huf byl v permanenci, jeho protějšek Hudáček neměl v brance co na práci. Až v závěru druhé třetiny jej Berani několikrát prověřili.

Na začátku třetí části se ale Zlínu podařilo snížit, když Köhler pohotovou dorážkou využil přesilovou hru pět na tři. Vrátit Spartě tříbrankové vedení mohli Vitouch, Sobotka nebo Strnad, nikdo z nich však své samostatné nájezdy do gólového závěru nedotáhl.

Čtvrté branky se Sparta přece jen dočkala. V 55. minutě vystihl chybnou zlínskou rozehrávku Chlapík, prostřelil Hufa a upravil na konečných 4:1.

HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Tomášek (Chlapík), 23. Chlapík (Forman), 30. Doležal (Horák, M. Jandus), 55. Chlapík - 43. Köhler (Suhrada, Kubiš). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 7044.

Sparta: J. Hudáček - T. Dvořák, Matuškin, M. Jandus, Němeček, Jurčina, Moravčík, T. Pavelka - Řepík, Sobotka, Forman - Tomášek, Chlapík, Šmerha - Doležal, Horák, Buchtele - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Zlín: Huf - Riedl, M. Novotný, O. Němec, Talafa, M. Hamrlík, Suhrada - Zabusovs, Honejsek, Kubiš - Köhler, Hejcman, Okál - Chludil, Makarenko, P. Sedláček - Fryšara, R. Veselý, Luža - Čechmánek. Trenér: Jenáček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PSG Berani Zlín

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Zlín, AC Sparta Praha, FC Fastav Zlín, Filip Chlapík, Paris Saint-Germain FC, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Zlín 4:1, zajistila si čtvrtfinále a do play-off půjde z třetího místa  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.