Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta porazila Karlovy Vary v prodloužení. Svůj první gól za Spartu vstřelil Strnad

Hokejisté Sparty ztratili ve 28. kole extraligy na ledě Karlových Varů ve třetí třetině dvoubrankové vedení, nakonec však porazili Energii 5:4 v prodloužení. O třetí výhře Pražanů v řadě rozhodl v čase 64:40 kapitán Michal Řepík.

Do první šance utkání se dostal již v první minutě domácí Beránek, Machovského v brance Sparty ale nepřekonal a Západočeši toho vzápětí litovali. Po 74 sekundách hry totiž otevřel skóre, který za Novotného dorazil střelu uzdraveného Thorella.

Po vedoucí brance zakřiknutá Energie jen s obtížemi čelila nájezdů hráčů Sparty. V dobrých šancích se postupně ocitli Sobotka, Strnad a Horák. Druhý gól ale Pražané přidat nedokázali.

I druhou třetinu začala Sparta nátlakovou hrou a tentokráte se již hosté prosadili. Matuškinovu střelu chytře tečoval Horák a Novotný byl bez šance zasáhnout. V polovině utkání se ale domácím podařilo snížit, když se prosadil Flek.

Povzbuzená Energie se dále tlačila blíže Machovského brance, ale dělala chyby v obraně. Po zmatcích před Novotným se ve 34. minutě dostal k puku Thorell a překonal karlovarského gólmana potřetí.

Gólová přestřelka ale pokračovala. Ve 36. minutě sparťanská obrana zcela zapomněla na osamoceného Beránka, který zády k Machovskému efektivní bekhendovou střelou opět vykřesal pro domácí šanci se nepříznivě se vyvíjejícím zápasem něco udělat. O minutu později však euforii hráčů z lázeňského města zchladil Strnad, který využil chybu Dlapy ve středním pásmu a ranou nad lapačku Novotného vrátil hostům dvoubrankové vedení.

Ve 47. minutě byl blízko páté brance Chlapík, ale Novotného z mezikruží neprostřelil. A domácí vzápětí duel zdramatizovali. V 52. minutě skončila za zády Machovského střela Plutnara od modré čáry a o 46 sekund později kapitán Vondráček po průniku po pravém křídle střelou z mezikruží srovnal stav zápasu.

Hostující trenéři si po vyrovnávací brance vzali oddechový čas, ale ani ten nepomohl Spartě k výhře v základní hrací době. V prodloužení byl nejdříve blízko vstřelení branky Řepík, ale trefil jen tyč. Na druhé straně mohl rozhodnout Vondráček, druhý gól v utkání ale nepřidal. Hrdinou se tak stal Řepík, jenž v čase 64:40 duel rozhodl.


Hlasy trenérů po  utkání:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Bohužel jsme dnes začali hrát až ve druhé třetině po inkasovaném gólu. Dali jsme Spartě luxusní náskok, neměli jsme vůbec dobrý pohyb, nehráli jsme dobře do obrany, prohrávali jsme souboje. Až druhá branka nás trošičku probudila a tam zase dvakrát, když se nám podařilo dát kontaktní gól, jsme vzápětí udělali nesmyslnou chybu, kterou soupeř okamžitě potrestal. Jsem ale rád, že mužstvo pracovalo dál, věřilo tomu, že si na ty body může sáhnout. Byli jsme za to odměněni ve třetí třetině vyrovnáním. V prodloužení jsme měli nějaké šance, které jsme nevyužili a po další naší chybě jsme ztratili druhý bod. Po dnešním průběhu je ale asi dělba bodů spravedlivá a Sparta zaslouženě vyhrála."

Josef Jandač (Sparta): „Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli a navázali jsme v uvozovkách na zlepšené výkony v posledních zápasech. První třetina vůbec nebyla špatná, měli jsme dobrý pohyb, ve druhé třetině jsme však začali hrát trošku lehkovážně, i když jsme pořád drželi nějaký brankový rozdíl v náš prospěch. Ve třetí třetině začaly Vary tlačit, my jsme hráli dost pasivně a bohužel jsme inkasovali dva góly. Naštěstí v prodloužení jsme bod navíc urvali a velice si ho ceníme."


HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 4:5 v prodl. (0:1, 2:3, 2:0 - 0:1)

Branka a nahrávky: 31. Flek (Kulich, Parkkonen), 36. O. Beránek (T. Havlín), 52. Plutnar (Kohout, Koblasa), 52. Vondráček (T. Rachůnek) - 2. T. Pavelka (E. Thorell, Chlapík), 24. Horák (Matuškin, Mikliš), 34. E. Thorell (D. Kaše), 37. Strnad (Konečný), 65. Řepík (Horák). Rozhodčí: Jeřábek, R. Svoboda - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Flek, Kulich, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Immo - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Sparta: Machovský - Mikliš, Matuškin, Polášek, Tomov, T. Pavelka, R. Jeřábek - Řepík, Horák, D. Kaše - Chlapík, Sobotka, E. Thorell - Dvořáček, D. Vitouch, Strnad - Přibyl, Konečný, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hořava.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Karlovy Vary, Sparta, Praha, AC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, Michal Řepík, energie, Josef Jandač, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Karlovy Vary v prodloužení. Svůj první gól za Spartu vstřelil Strnad  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.