Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zkušenosti z NHL i z Evropy. Do Sparty se vrací Filip Chlapík

Hokejová Sparta ulovila před nadcházející sezónou další posilu, tentokrát je to posila, která fanouškům Sparty není neznámá, do Prahy se vrací třiadvacetiletý forvard Filip Chlapík. Mladý útočník se zkušenostmi z NHL i zahraničních soutěží se domluvil s jediným extraligovým klubem v Praze na dvouleté spolupráci.

„Chceme dávat příležitost našim odchovancům“

Filip Chlapík se stal třetí posilou Sparty pro nadcházející sezonu. Doplnil dříve ohlášeného útočníka Zdeňka Doležala a obránce Ondřeje Mikliše.

„Od začátku našeho působení ve Spartě říkáme, že chceme dávat příležitost našim odchovancům. Filip Chlapík je další z nich. Stále je to velice mladý hráč, který má za sebou zkušenosti ze zámoří i evropských lig," říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Mladý útočník si na podzim připsal extraligový debut v našem dresu a ve třech zápasech si připsal jednu trefu. Vzápětí se vrátil do zámoří, načež se po novém roce přesunul zpět do Evropy, kde dohrával sezonu ve finském Lahti. Pelikánům pomohl dvěma góly a čtyřmi asistencemi v jedenácti zápasech, další dva góly a jednu asistenci přidal v pěti duelech play-off.

Ve hře byly i jiné možnosti

„Byly ve hře i jiné možnosti, ale už když jsem ze Sparty odcházel, cítil jsem se tu dobře. Když se naskytla možnost být doma, byla to pro mě nejlepší varianta. Jsem vděčný, že mi Sparta dala možnost tady hrát a těším se, až to zase začne,“ řekl Filip Chlapík v rozhovoru pro klubový web.

„Počítáme, že bude bojovat o místo v prvních dvou útocích. Má potenciál na to, aby se probojoval do národního týmu, má velmi dobrou střelu a je fyzicky odolný. Jsme moc rádi, že se rozhodl pokračovat u nás," uzavřel Hlinka.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, přestup, Sparta, Praha, HC Sparta Praha, Filip Chlapík, National Hockey League, Evropa, Jaroslav Hlinka, Zdeněk Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkušenosti z NHL i z Evropy. Do Sparty se vrací Filip Chlapík  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.