Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta porazila Hradec 3:0. Byla to výborná prověrka na play off, těší Tomáška

Ve výrazně lepším světle než v předchozích dvou zápasech se ukázali hokejisté Sparty. Zatímco v Pardubicích a doma s Libercem na přelomu roku nebodovali, dohrávku 8. kola s Hradcem Králové zvládli na výbornou a vyhráli 3:0. Podle útočníka Davida Tomáška šlo o další dobrou prověrku na nejdůležitější část sezony play off.

„Přijde mi, že tohle hrál proti nám už i posledně Liberec. A snaží se to hrát více týmů, protože určitou ofenzivní sílu máme. Je to trochu play off hokej, ale pro nás jedině dobře, když můžeme hrát takto těžké zápasy už teď v základní části, něco si k tomu říct a vidět v těch utkáních, co na to funguje a co ne," řekl v on-line rozhovoru po utkání David Tomášek.

Pražané však byli trpěliví a čekali na své šance. „Je samozřejmě těžké to projít, když soupeř takhle brání. Občas je dobré to zjednodušit, je potřeba využít, když má člověk rychlost. Bereme to jako přípravu na play off a musíme si s tím poradit. Týmy to na nás budou hrát, zvlášť, když budou vést. I my se musíme naučit proti tomu hrát. Dnes to byla výborná prověrka," pochvaloval si čtyřiadvacetiletý útočník.

Za tříbodovým ziskem nasměroval jeho tým kapitán Michal Řepík úspěšnou tečí při přesilové hře. Pražané tak potvrdili pozici nejlepšího celku soutěže v početních výhodách. „Myslím, že je hrajeme docela dobře, i když jsou zápasy, kdy to třeba nevyjde. Je strašně důležité, abychom zůstali v klidu, třeba to i zjednodušili. Dnes jsme v přesilovce dali důležitý gól. Důležité je mít sebevědomí a dělat ty správné věci," uvedl Tomášek.

Sparťané se však rovněž sami dopustili mnoha faulů. „To je náš problém v této sezoně. Faulů je dost. Dnes si myslím, že to pramenilo z toho, jak moc jsme výhru chtěli urvat. Občas je to opravdu z přemíry snahy, chce to určitě v tomto směru o něco opatrněji," nabádal Tomášek.

Za poslední dva týdny předvedli Pražané dva pozoruhodné kolapsy. Na ledě Karlových Varů vedli 4:0 a prohráli 4:5 v prodloužení. Stejným výsledkem, ale již v základní době a přes náskok 3:0, selhali v Pardubicích. Dnes si ale nepřipouštěli, že by se něco takového mělo znovu opakovat.

„Vůbec. Každý si je toho tady dobře vědom. Každý ví, co udělal za chybu, co udělaly za chyby celé lajny, z toho jsme se chtěli poučit. Dneska jsme to odehráli výborně. To se prostě stane, že jsme trošku nadržení na góly, chceme hrát ofenzivně. Je důležité pro play off, když vidíme, co přináší body," konstatoval Tomášek.

Sám se postaral o uklidňující gól na 3:0 v polovině třetí třetiny. „Kluci tam dobře bojovali, hodili mi to do středu, já neměl moc rychlost, ale koutkem oka jsem si všiml, že proti mně není obránce, ale útočník Marek Zachar. Řekl jsem si, že zkusím naznačit a objet ho. Je otázkou, jak by to vypadalo, kdyby byl proti mě obránce," popsal Tomášek.

Ze zlepšené a hlavně zodpovědnější hry celého mužstva vytěžil čisté konto brankář Matěj Machovský. „Předvedl vynikající výkon. My mu musíme pomoct. V těch zápasech jsme ho v tom nesčetněkrát nechali. Zase se potvrdilo, že když pomůžeme my jemu, on pomůže nám a naopak. Zachytal výborně a byl to dnes podle mého náš nejlepší hráč," řekl Tomášek.


HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Řepík (Polášek, Tomášek), 18. Rousek (M. Sukeľ, D. Vitouch), 50. Tomášek (M. Sukeľ, Rousek). Rozhodčí: Lacina, Micka - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:6, navíc Jurčina, Němeček (oba Sparta) oba 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Jurčina, Němeček, Kalina, Polášek, M. Jandus - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Šmerha. Trenéři: Hořava a Jandač.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Jank, Čáp - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Jergl, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Hradec Králové, HC Sparta Praha, David Tomášek, Mountfield Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, Michal Řepík, Matěj Machovský, Marek Zachar, Vlastimil Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Hradec 3:0. Byla to výborná prověrka na play off, těší Tomáška  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.